Zelenskis iecēlis jaunu sauszemes spēku komandieri

TVNET
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: EPA/Scanpix

Ģenerālleitnants Oleksandrs Pavļuks (Oleksandr Pavlyuk) ir iecelts par jauno Ukrainas Bruņoto spēku sauszemes spēku komandieri kopā ar Oleksandru Sirski (Oleksandr Syrskyy), teikts Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenskija rīkojumā, kas publicēts svētdien, 11. februārī.

Dienu iepriekš Ukrainas valdība atbrīvoja Pavļuku no valsts aizsardzības ministra pirmā vietnieka amata “ saistībā ar pārcelšanu uz citu darbu” Pavļuks komandēja Ukrainas aizsardzību austrumos pēc Krievijas iebrukuma sākuma, ziņoja RBC Ukraine. No 2022. gada maija viņš bija Sauszemes spēku komandiera Oleksandra Sirska vietnieks, bet no 2023. gada februāra ieņēma aizsardzības ministra pirmā vietnieka amatu.

Ar citiem 11. februāra rīkojumiem Zelenskis iecēlis Juriju Sodolu par Ukrainas armijas Apvienoto spēku komandieri Serhija Najeva vietā, Ihoru Skibjuku par Ukrainas armijas desanta karaspēka komandieri Maksima Mirorodskaja vietā un Ihoru Plahutu par Teritoriālās aizsardzības spēku komandieri.

Izmaiņas Ukrainas militārajā vadībā sākās 8. februārī, kad Volodimirs Zelenskis oficiāli paziņoja par Valērija Zalužnija atkāpšanos no Ukrainas armijas virspavēlnieka amata un bijušā Ukrainas armijas sauszemes spēku komandiera Oleksandra Sirska iecelšanu viņa vietā.

Prezidents arī nomainīja Ģenerālštāba priekšnieku un atjaunoja Augstākās virspavēlniecības un Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sastāvu. Abās struktūrās Valēriju Zalužniju aizstāja Oleksandrs Sirskis.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu