Krievija īsteno dezinformācijas kampaņu pret jauno Ukrainas armijas virspavēlnieku Sirski, cenšoties padarīt viņu par krievu (12)

TVNET/Meduza
Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis
Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas propaganda ir sākusi kampaņu, lai diskreditētu jauno Ukrainas armijas virspavēlnieku Oleksandru Sirski, paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes (NDAP) pakļautībā esošais Dezinformācijas apkarošanas centrs.

Aģentūra norāda, ka Krievijas plašsaziņas līdzekļi cenšas uzspiest Sirskim “padomju un krievu” cilvēka tēlu. “Lai to izdarītu, viņi meklē viņa radiniekus Krievijā, “ģimenes draugus”, no kuriem ņem komentārus un izplata tos informatīvajā telpā ar atbilstošu kontekstu. Šīs kampaņas galvenais mērķis ir diskreditēt virspavēlnieku un mazināt uzticēšanos Ukrainas armijai,” teikts centra paziņojumā.

Tajā pašā laikā NDAP atgādina, ka Oleksandrs Sirskis ilgu laiku bija Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska komandas biedrs un vadīja Kijivas un Harkivas apgabalu atbrīvošanas operācijas.

“Atbalstot kampaņu, ka virspavēlnieks ir “krievu cilvēks”, tiek spēlēts līdzi naidīgai dezinformācijai. Uzticību Ukrainas armijai jāsaglabā visaugstākajā līmenī,”

secina Dezinformācijas apkarošanas centrs.

Portāls “Meduza” atgādina, ka jaunais Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis ir dzimis Krievijas Vladimira apgabalā un mācījies Maskavas Augstākajā bruņoto spēku pavēlniecības skolā. Viņš ir dienestā Ukrainā kopš pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem. Pēc Sirska iecelšanas Ukrainas armijas virspavēlnieka amatā Krievijas propagandas plašsaziņas līdzekļi uzmeklēja militārpersonas radiniekus Vladimiras pilsētā, kuri apgalvoja, ka viņiem ar Sirski jau ilgu laiku nav bijušas nekādas attiecības.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu