Izraēlas gaisa triecieni Rafahā: divi atbrīvoti ķīlnieki, lieli civiliedzīvotāju upuri

Papildināts
TVNET/LETA/AFP
Foto: Reuters/ScanPix

Izraēlas armija naktī uz pirmdienu operācijā Rafahā, Gazas joslas dienvidos, atbrīvojusi divus cilvēkus, ko palestīniešu teroristu grupējums "Hamās" nolaupīja 7.oktobra uzbrukuma laikā. Taču pasaules vadošo aģentūru fotogrāfijās redzami daudzi ievainotie palestīniešu civiliedzīvotāju vidū, kā arī mirušie.

Izraēlas paziņoja, ka armijas, iekšējā drošības dienesta "Shin Bet" un Izraēlas policijas kopīgās operācijas laikā Rafahā naktī izglābti divi izraēlieši - 60 gadus vecais Fernando Simons Marmans un 70 gadus vecais Luiss Hars, kurus "Hamās" kaujinieki nolaupīja 7.oktobrī.

Paziņojumā teikts, ka izglābtie ir pie abas veselības un nogādāti slimnīcā, kur viņiem tiks veikta medicīniska izmeklēšana.

Fernando Simons Marmans un Luiss Hars.
Fernando Simons Marmans un Luiss Hars. Foto: Reuters/ScanPix

Izraēlas gaisa uzlidojumi skāra Rafahas bēgļu nometni. Gazas joslas Veselības ministrija, kas ir teroristiskās organizācijas "Hamās" kontrolēta iestāde, apgalvo, ka Izraēlas gaisa triecienos nogalināti 63 cilvēki un vairāk nekā 230 ievainoti.

Saskaņā ar aģentūras AFP datiem, kas balstīti uz oficiāliem Izraēlas paziņojumiem, 7.oktobra uzbrukumu laikā palestīniešu kaujinieki sagrāba aptuveni 250 ķīlniekus. Izraēla apgalvo, ka Gazā joprojām atrodas aptuveni 130 ķīlnieki, bet 29 tiek uzskatīti par mirušiem.

Izraēla atbildēja ar militāru operāciju, kas sākumā aptvēra daļu, bet vēlāk visu blīvi apdzīvoto Gazas joslu. Izraēla kritizēta par augstajiem civiliedzīvotāju upuriem.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu