“Novaya Gazeta Europe”: Navaļnija līķis atrodas Salehardas rajona slimnīcas morgā; uz ķermeņa esot zilumi (9)

TVNET/Meduza
Saleharda. Ilustratīvs attēls
Saleharda. Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Alekseja Navaļnija līķis atrodas Salehardas rajona klīniskās slimnīcas morgā, tā, atsaucoties uz vārdā neminētu avotu, svētdien raksta “Novaya Gazeta Europe”. No avotiem ātrajā palīdzībā ir izskanējusi neoficiāla informācija par to, ka uz nelaiķa ķermeņa krūšu rajonā konstatēti zilumi.

Saskaņā ar avota teikto politiķa līķis slimnīcā tika nogādāts 16. februāra vakarā. Līdz 17. februārim sekcija vēl nav veikta. Žurnālisti pieļauj, ka slimnīca gaida speciālistus no Maskavas. Izdevums atgādina, ka parasti no Maskavas uz Salehardu ierodas tikai divi avioreisi, taču kāds vietējais taksometra vadītājs žurnālistiem pastāstīja, ka 17. februāra vakarā Salehardas lidostā nolaidās arī divi čartera reisi, kas nav iekļauti parastajā ikdienas grafikā.

“Mazās lidmašīnas. Pirmā lidmašīna nolaidās ap pulksten 18.00, to sagaidīja Izmeklēšanas komitejas automašīnas. Otrā ieradās pusotru stundu vēlāk. Es pats personīgi neredzēju, kas ar to ieradās, bet kolēģi teica, ka no lidmašīnas izkāpa astoņi cilvēki, kas devās uz lidostas ēku,”

sacīja izdevuma sarunu biedrs. Savukārt žurnālisti pieļauj, ka ar otro īpašo reisu varētu būt atlidojuši eksperti, kas veiks sekciju.

Tajā pašā laikā Salehardas ātrās palīdzības stacijas darbinieks izdevumam pastāstīja, ka uz Navaļnija ķermeņa konstatēti zilumi. “Šādi ievainojumi, kā aprakstīja tie, kuri tos redzēja, rodas no krampjiem. Cilvēks piedzīvo konvulsijas, viņu mēģina noturēt, tāpēc parādās zilumi. Viņi arī teikuši, ka Navaļnijam bija zilumi uz krūtīm. Bet tas ir tāds zilums, kāds rodas netiešas sirds masāžas gadījumā. Tātad viņi mēģināja viņu reanimēt, un viņš, iespējams, nomira no sirdsdarbības apstāšanās. Bet neviens neko nesaka par to, kāpēc notika sirdsdarbības apstāšanās,” sacīja “Novaya Gazeta Europe” sarunbiedrs.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu