Pašnāvību frontē izdarījis "Z" blogeris, kurš rakstīja par milzīgajiem Krievijas zaudējumiem Avdijivkā (21)

TVNET
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas kara “korespondents” un okupācijas armijas kareivis Andrejs Morozovs izdarījis pašnāvību frontē Ukrainā, ziņo Krievijas neatkarīgais medijs “The Moscow Times”.

Morozovs, kurš bija pazīstams ar segvārdu “Murzs”, uzturēja “Telegram” kanālu “Nam pišut iz Janini”, kuram ir vairāk nekā 100 000 sekotāju. 44 gadus vecais Morozovs bija arī šobrīd cietumā esošā Krievijas “turbofašista” Igora Girkina (Strelkova) līdzgaitnieks un draugs.

Morozovs pašnāvību izdarījis spiediena rezultātā pēc tam, kad pastāstījis par gigantiskajiem Krievijas armijas zaudējumiem Ukrainas pilsētas Avdijivkas sagrābšanas laikā. Par šiem izteikumiem viņu plaši kritizējuši Krievijas propagandisti.

“Murzs” esot atstājis pirmsnāves vēstuli, kurā savu pašnāvību pamato ar propagandistu uzbrukumiem un komandieru spiedienu dzēst viņa ierakstus “Telegram” kanālā.

18.februārī viņš rakstīja, ka, cenšoties sagrābt Avdijivku, Krievijas armija no pagājušā gada oktobra līdz šā gada februāra vidum zaudējusi aptuveni 16 000 kareivju.

Krievijas armija Avdijivku aktīvi centās sagrābt kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma pirms diviem gadiem. Smagākās kaujas par pilsētu turpinājās kopš pagājušā gada rudens. Ukrainas spēki no Avdijivkas atkāpās pagājušajā nedēļā.

Ukraina apgalvo, ka Krievija pie Avdijivkas zaudējusi vairāk nekā 47 000 kareivju.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu