Baidens velta rupju apzīmējumu Putinam (7)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Džo Baidens.
ASV prezidents Džo Baidens. Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Džo Baidens trešdien nosauca Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu par "traku kuces dēlu" publiskā līdzekļu vākšanas pasākumā Kalifornijas štatā.

"Mums ir traks kuces dēls (SOB), kā šis puisis Putins, un arī citi, un mums vienmēr ir jāuztraucas par kodolkonfliktu, bet eksistenciālais drauds cilvēcei ir klimats," Baidens sacīja īsā runā Sanfrancisko notikušajā pasākumā, kuru apmeklēja neliela žurnālistu grupa.

2022.gada janvārī Baidens bija nosaucis par "kuces dēlu" kādu ASV telekanāla "Fox News" žurnālistu.

Putinu, kurš 2022.gada februārī sāka Krievijas pilna apjoma iebrukumu Ukrainā, Baidens citos gadījumos ir nosaucis par "miesnieku" un "kara noziedznieku".

Saskaņā ar Baidena teikto ASV piektdien paziņos par jaunu sankciju paketi pret Krieviju saistībā ar opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija nāvi Krievijas cietumā.

Līdzekļu vākšanas pasākumā Sanfrancisko Baidens nopaļāja arī savu potenciālo prezidenta vēlēšanu sāncensi Donaldu Trampu par to, ka viņš salīdzinājis savas juridiskās likstas ar Navaļnija likteni.

"Viņš salīdzināja sevi ar Navaļniju un sacīja - tā kā mūsu valsts ir kļuvusi par komunistu valsti, viņš tiek vajāts, līdzīgi kā tika vajāts Navaļnijs. Es nezinu, kā, pie velna, to var iedomāties," sacīja Baidens.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu