24.februāris šogad ir ne tikai otrā gadadiena kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, bet arī Igaunijas valsts dibināšanas 106 gadadiena. Mūsu kaimiņvalstī to sāka atzīmēt jau ceturtdienas vakarā ar pasākumu Igaunijas Nacionālajā muzejā Tartu, kur uzstājās arī premjere Kaja Kallasa. Tomēr valdības vadītāja šogad nepiedalīsies par godu valsts dibināšanai rīkotajā Igaunijas prezidenta Alara Karisa pieņemšanā un pat neskatīsies viņa svētku uzrunu televīzijā.

Premjerministre Kaja Kallasa šonedēļ “Vikerraadio” raidījumam “Premjerministre studijā” sacīja, ka viņa neplāno skatīties prezidenta Alara Karisa kunga pieņemšanu televīzijā, bet cer, ka viņš savā runā centīsies mazināt kara radīto satraukumu sabiedrībā.

“Mēs joprojām svinam republikas gadadienu, un šie ir svētki. Es negrasos skatīties televīziju,” sacīja Kallasa. Par šo tēmu viņu iepriekš valdības preses konferencē izvaicāja arī kāds žurnālists, uz ko premjerministre kļuva aizkaitināta un jautāja, vai ir pareizs un nepareizs veids, kā pavadīt Republikas dienu.