Foto Alekseja Navaļnija mirstīgās atliekas nodotas viņa mātei (3)

TVNET
Foto: EPA/Scanpix

Cietumā Krievijas ziemeļos nogalinātā opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija līķis nodots viņa mātei Ludmilai Navaļnijai, svētdien paziņoja politiķa preses sekretāre Kira Jarmiša.

“Alekseja līķis tika nodots viņa mātei. Liels paldies visiem, kas to pieprasīja kopā ar mums. Kamēr Ludmila Ivanovna atrodas Salehardā. Bēres vēl tikai gaidāmas. Mēs nezinām, vai varas iestādes ļaus tās sarīkot tā, kā ģimene vēlas un kā Aleksejs ir pelnījis. Mēs ziņosim par aktuālo informāciju, tiklīdz tā būs pieejama,” raksta Jarmiša.

Korupcijas apkarošanas fonda direktors Ivans Ždanovs pateicās visiem, kas pieprasīja, lai Alekseja Navaļnija mirstīgās atliekas tiktu nodotas viņa ģimenei. “Liels paldies. Paldies visiem, kas rakstīja un ierakstīja video ziņojumus. Es domāju, ka Aleksejs teiktu, ka tā bija jādara. Alekseja Navaļnija ķermenis tika nodots viņa mātei,” vēstīja Ždanovs.

Iepriekš, kā teica Ždanovs, izmeklētāji izvirzīja vairākus nosacījumus, kuriem Ludmilai Navaļnajai jāpiekrīt, lai viņai tiktu atdots dēla ķermenis. Izmeklētājs pieprasīja, lai politiķa radinieki un domubiedri informāciju par viņa bērēm turētu slepenībā un nerīkotu publiskas atvadas. 23. februāra vakarā Navaļnija līdzgaitnieki ziņoja, ka izmeklētājs izvirzīja ultimātu Ludmilai Navaļnajai, pieprasot, lai viņa piekrīt trīs stundu laikā sarīkot slepenas dēla bēres. Navaļnija māte tam nepiekrita.

Kā ziņots, iepriekš Krievijas varasiestādes draudēja apbedīt Navaļniju Arktikas cietuma kolonijā, kur viņš nomira, ja viņa ģimene nepiekritīs slēgtai bēru ceremonijai.

Acīmredzami Krievijas diktators Vladimirs Putins un viņa rokaspuiši baidās, ka Navaļnija bēres var izvērsties plašā protesta akcijā pret totalitāro režīmu.

Foto: Navaļnija piemiņas pasākums pie Krievijas vēstniecības Rīgā

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu