Tramps izcīna pārliecinošu uzvaru Dienvidkarolīnas republikāņu priekšvēlēšanās (5)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Donalds Tramps.
Donalds Tramps. Foto: Mike Stewart/AP

Donalds Tramps sestdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru Dienvidkarolīnas republikāņu priekšvēlēšanās, apsteizot savu sāncensi Nikiju Heiliju viņas dzimtajā štatā.

Rezultāti liecina, ka Tramps ieguvis teju 60% balsu, bet Heilija - 39,5%.

Dienvidkarolīnā priekšvēlēšanas ir atvērtas, un tas nozīmē, ka gan demokrātu, gan republikāņu priekšvēlēšanās varēja balsot ikviens reģistrētais vēlētājs, taču vienai personai balsot abās nav atļauts.

Pavalsts demokrātu priekšvēlēšanas notika jau 3.februārī, un tajās bez pūlēm uzvarēja pašreizējais ASV prezidents Džo Baidens.

Lai gan Heilija kā bijusī štata gubernatore Dienvidkarolīnā ir ļoti populāra, aptaujās Tramps viņu pārliecinoši apsteidza. Par Trampu bija gatavi balsot aptuveni 60% potenciālo republikāņu priekšvēlēšanu dalībnieku.

Republikāņu nacionālajā konventā, kurā tiks lemts par partijas kandidātu 2024.gada prezidenta vēlēšanās, kopumā piedalīsies 2429 delegāti, un lai iegūtu parijas nomināciju pretendentam nepieciešamas vismaz 1215 delegātu balsis.

Pēc uzvaras pirmajās priekšvēlēšanās Trampa kontā ir 107 delegāti, kamēr Heilijai nākas samierināties ar 20 pārpalikušajiem, bet līdz galīgajam iznākumam teorētiski vēl ir ilgs ceļš.

Nozīmīgs pagrieziena punkts priekšvēlēšanu procesā būs tā dēvētā lielā otrdiena 5.martā, kad tiks izcīnītas 874 delegātu balsis.

Tādējādi pirmais datums, kad Tramps teorētiski varētu sasniegt nepieciešamo delegātu skaitu ir jau 12.marts, kad priekšvēlēšanas notiek Džordžijā, Havajās, Misisipi un Vašingtonas pavalstī.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu