Lietuvas sociālajos tīklos un izklaides vietu darbinieku vidū aizvien skaļāk izskan brīdinājumi, ka melnajā tirgū izplatījies jauns narkotiku paveids ar fentanila piemaisījumiem, kas ir populārs jauniešu vidū. ASV šis sintētiskais opioīds katru gadu nogalina ap 100 tūkstošiem cilvēku. Lietuvas portāls "15min.lt" centās noskaidrot, vai šī "epidēmija" tuvojas arī Lietuvai.

"Pašlaik Lietuvā ir ienācis milzīgs sūtījums ar dažādām formulām, kam piemaisīts fentanils. Esiet uzmanīgi, izvairieties no šī draņķa un nododiet informāciju saviem draugiem," rakstīja kāds narkotiku tirgotājs, kas pagrīdes grupās pazīstams ar segvārdu Šķēma.

Lai arī visa veida narkotiku lietošanai ir pamatīgi riski, fentanils šajā ziņā ir īpašs. Šis atkarību izraisošais sintētiskais opioīds ir 50 reižu stiprāks par heroīnu. Atkarībā no ķermeņa svara, tolerances un citiem apstākļiem divi miligrami fentanila var būt letāli.

Cilvēki ir sākuši stāstīt, ka naktsklubos pēc narkotisko vielu lietošanas ir sajutuši neierastu efektu. Klīst baumas par gadījumiem, kad cilvēki pēc šīs vielas lietošanas zaudējuši samaņu.

Runa ir par jauniešu vidū populārām narkotikām, kas pazīstamas kā "kriste" vai "kristāli".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X