Šomēnes mirušā Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija līdzgaitnieki paziņojuši, ka dienu pirms viņa nāves "pēdējās stadijās" esot bijusi vienošanās par Navaļnija apmaiņu pret Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) specvienības virsnieku Vadimu Krasikovu, kurš atrodas ieslodzījumā Vācijā par kādreizējā čečenu kaujinieku komandiera Zelimhana Hangošvili nogalināšanu Berlīnē 2019.gadā.

Navaļnija komanda norāda, ka sarunas par apmaiņu esot ilgušas divus gadus un ka šī gada 15.februārī apmaiņa tikusi apstiprināta. Taču jau nākamajā dienā, 16.februārī, Krievijas iestādes paziņoja par Navaļnija nāvi soda kolonijā. Navaļnijs ieslodzījumā atradās kopš 2021.gada janvāra, kad atgriezās Krievijā pēc mēģinājuma viņu noindēt ar ķīmisko ieroci "Novičok".

"Divus gadus mēs centāmies panākt Alekseja Navaļnija apmaiņu. Tas bija ārkārtīgi grūts ceļš, nebeidzami "salauztie telefoni"," sociālajos tīklos raksta Navaļnija līdzgaitniece Marija Pevčiha. "Alekseju pavisam drīz vajadzēja apmainīt pret putinistisko slepkavu Vadimu Krasikovu, kurš Berlīnē atrodas ieslodzījumā par slepkavību.