Lietuva brīdina par automašīnu ar Krievijas numura zīmēm konfiskāciju

TVNET/Deutsche Welle
Foto: Schutterstock.com

Automašīnām ar Krievijas reģistrācijas numura zīmēm Lietuvā līdz 11. martam vai nu jāpārreģistrējas valstī, vai arī jāizbrauc no Lietuvas un Eiropas Savienības (ES) teritorijas. Par to piektdien, 1. martā paziņoja Lietuvas muitas dienests. Pretējā gadījumā šādu transportlīdzekļu īpašniekiem draud auto konfiskācija un naudas sods saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu.

Uz Krievijas pilsoņiem, kas ar automašīnām ar Krievijas numurzīmēm ceļo uz Kaļiņingradas apgabalu vai no tā caur Lietuvu, šī prasība neattieksies, paskaidroja muitas dienests. Tomēr šāds tranzīts nedrīkst turpināties ilgāk par 24 stundām, un automašīnas īpašniekam ir jābūt kopā ar to. Ja īpašnieks nebūs klāt, transportlīdzekli Lietuvas teritorijā neielaidīs.

Viļņa patlaban īsteno ES sankcijas pret Krieviju, skaidro muitas dienests. No 2023. gada 12. septembra Lietuvā un Latvijā ir aizliegts iebraukt automašīnām ar Krievijas numurzīmēm. Igaunija pievienojās ierobežojumiem dienu vēlāk.

Baltijas valstis šo pasākumu skaidro ar Eiropas Komisijas 2023. gada 8. septembrī publicēto direktīvu par Krievijai noteikto sankciju papildu precizēšanu. Saskaņā ar šo dokumentu Krievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem vairs nav atļauts iebraukt Eiropas Savienības teritorijā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu