Video Sestdienas vakarā pie Santkpēterburgas darbojas pretgaisa aizsardzība; Pulkovo lidosta uz laiku apturējusi darbu (3)

TVNET
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sestdienas vakarā Sanktpēterburgas Pulkovo lidosta aptuveni uz stundu tika slēgta lidmašīnu ielidošanai un izlidošanai – tika iedarbināts tā dēvētais plāns “Paklājs”, “lai nodrošinātu civilo lidojumu drošību”. Saskaņā ar Krievijas iestāžu sniegto informāciju virs Somu līča tika notriekts drons.

Interneta izdevums “Fontanka” vēsta, ka Lomonosovas pilsētas (Sanktpēterburgas daļa) iedzīvotāji sestdienas vakarā vietējos interneta forumos masveidā sūdzējušies par spēcīgu dārdoņu un sprādzieniem netālu no Bronkas ostas. Viens no iedzīvotājiem rakstīja, ka “kāda raķete uzsprāga 5 gabalos”. Dubočki un Lebjažje ciematos, kas atrodas Somu līča tuvumā, pēc aculiecinieku teiktā, “drebēja mājas un džinkstēja logi”. Bija arī ziņas par “liesmām debesīs”.

Pēc tam Ļeņingradas apgabala gubernators Aleksandrs Drozdenko saziņas vietnē “Telegram” rakstīja, ka pretgaisa aizsardzības sistēmas virs Somu līča ir notriekušas “gaisa mērķus”, un publicēja videoierakstu, kurā bija redzama kāda objekta iznīcināšana debesīs, ko vēlāk aizstāja ar ekrāna attēlu. Kā norāda “Baza”, video bija bez aizplīvurojumiem un tajā skaidri bija redzama pretraķetes lidojuma trajektorija un reljefs.

Saskaņā ar “Telegram” kanāla “Mash on Moika” ziņām, netālu no Bronkas ostas notika divi spēcīgi sprādzieni. Pulkovas lidostā no plkst. 19.32 līdz 20.03 tika noteikti ierobežojumi lidmašīnu izlidošanai un ielidošanai. “Fontanka” raksta, ka virs Somu līča notriekts drons.

Krievijas Aizsardzības ministrija pēc tam ziņoja, ka pretgaisa aizsardzības līdzekļi “iznīcināja Ukrainas bezpilota lidaparātu virs Ļeņingradas apgabala teritorijas”. Netika ziņots, vai ir nodarīti bojājumi objektiem uz zemes.

2. marta rītā drons ietriecās kādā Sanktpēterburgas piecstāvu dzīvojamā ēkā. Tika bojāti balkoni un izsisti stikli. Bojāti arī blakus esošās mājas stikli. Avārijas dienesti turpina darbu notikuma vietā.

Iedzīvotāji tika evakuēti. Sanktpēterburgas gubernators Aleksandrs Beglovs paziņoja, ka uzbrukuma laikā bojāti “divu māju balkonu stikli”. “Seši cilvēki, to vidū 92 gadus veca sieviete, meklēja speciālistu palīdzību. Viņa tika hospitalizēta ar stresa reakcijas simptomiem,” teikts pilsētas Veselības komitejas paziņojumā presei.

Žurnālisti izteica pieņēmumu, ka drona mērķis varētu būt bijusi naftas bāze Ručii, kas atrodas aptuveni kilometra attālumā no sprādziena vietas. Plašsaziņas līdzekļi arī izteica pieņēmumu, ka bija divi droni, taču vēlāk šī informācija netika apstiprināta.

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu