Aģitācijas vizītē Latvijā ieradīsies Eiropas Komisijas prezidente fon der Leiena (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
EK prezidente Urzula fon der Leiena.
EK prezidente Urzula fon der Leiena. Foto: EPA/Scanpix

Vizītē Latvijā Eiropas Parlamenta (EP) priekšvēlēšanu aģitācijas nolūkos pirmdien, 15. aprīlī, ierodas Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, informēja partija "Jaunā Vienotība" (JV).

Paredzēts, ka no rīta fon der Leiena apmeklēs Rīgas Stradiņa universitāti, kur tiksies studentiem. Vēlāk viņa apmeklēs NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru, kas koncentrējas uz dezinformācijas apkarošanu un atbalsta NATO stratēģiskās komunikācijas spējas.

Dienas gaitā EK prezidente tiksies ar JV EP deputātu kandidātiem, noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa, tiksies ar sieviešu tiesību aizstāvības organizācijām, piemēram, "Centrs Marta" un "Novatore", kā arī ar JV jauniešu organizāciju.

Vizītes noslēgumā EK prezidente apmeklēs dronu ražotāja SIA "Edge Autonomy" rūpnīcu, lai ar darbiniekiem un vadītājiem pārrunātu centienus stiprināt ES aizsardzības industriālo bāzi.

Vizītes laikā fon der Leienai pievienosies Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) un EK priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV), kurš EP vēlēšanās kandidē ar 1.numuru JV sarakstā.

Leienas pārstāvētā Vācijas kristīgo demokrātu partija (CDU) un JV ietilpst Eiropas Tautas partijā (EPP).

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu