Šolcs aicina NATO valstis nodrošināt Ukrainai vēl sešas sistēmas "Patriot"

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas kanclers Olafs Šolcs.
Vācijas kanclers Olafs Šolcs. Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas kanclers Olafs Šolcs, runājot Eiropadomes sēdē Briselē, aicināja NATO valstis nodrošināt Ukrainai vēl sešas pretgaisa aizsardzības sistēmas "Patriot".

"Mēs zinām, ka Ukrainai šobrīd ir vajadzīgs mūsu atbalsts. Tai ir vajadzīgs konkrēts signāls, ka tā turpināsies ilgi un ka tā būs pastāvīga," sacīja kanclers.

"Mūsu pūliņiem ir jābūt vērstiem uz to, lai nodrošinātu ieroču, artilērijas un munīcijas piegādes pietiekamā daudzumā," uzvēra Šolcs.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba iepriekš paziņoja, ka Kijiva sabiedrotajās valstīs ir apzinājusi 100 pretgaisa aizsardzības sistēmas, un aicināja piešķirt vismaz septiņas no tām Ukrainas pilsētu aizsardzībai.

Vācija no Bundesvēra rezervēm ir piešķīrusi jau trīs sistēmas "Patriot", vienu no tām - pavisam nesen.

"Mēs esam dzirdējuši, ka tagad vajadzētu būt vēl septiņām sistēmām. Viena no tām ir mūsu. Mēs ceram, ka vēl sešas tiks atrastas NATO ietvaros," sacīja Šolcs.

Kā norādīja kanclers, Vācija veikusi "visjūtamāko ieguldījumu" Ukrainas pretgaisa aizsardzības nostiprināšanā pret Krievijas agresiju.

Viņš aicināja arī citas NATO valstis sekot Berlīnes piemēram, "lai nodrošināti labāku aizsardzību pret daudzajiem uzbrukumiem, no kā tagad cieš Ukraina".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu