Miris bijušais Lietuvas premjerministrs Ķirķils

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Lietuvas premjerministrs Ģedimins Ķirķils.
Bijušais Lietuvas premjerministrs Ģedimins Ķirķils. Foto: PEKKA SAKKI/AFP

72 gadu vecumā miris bijušais Lietuvas premjerministrs Ģedimins Ķirķils.

Ekspremjers sestdien atrasts miris savās mājās bez vardarbīgas nāves pazīmēm, aģentūrai BNS apstiprināja policijas preses pārstāvis Ramūns Matonis.

Ķirķils bija sociāldemokrātu vadītās valdības premjerministrs no 2006. līdz 2008.gadam, bet no 2004. līdz 2006.gadam viņš bija aizsardzības ministrs.

No 2007. līdz 2009.gadam Ķirķils bija Lietuvas Sociāldemokrātu partijas (LSDP) priekšsēdētājs. 2017.gadā viņš izstājās LSDP, kad partija nolēma aiziet no valdošās koalīcijas. Kopā ar vairākiem citiem sociāldemokrātu deputātiem Ķirķils nodibināja Lietuvas Sociāldemokrātu darba partiju, kuras nosaukums tagad ir Lietuvas Reģionu partija, un līdz 2021.gadam bija tās priekšsēdētājs.

Ķirķils bija Seima deputāts nepārtraukti no 1992. līdz 2020.gadam.

Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas līdzjūtībā teikts, ka "Ģedimins Ķirķils bija gudrs, cienījams, prorietumniecisks politiķis, kurš nenogurstoši strādāja Lietuvas labā".

"Viņa darba periods premjerministra amatā bija dalības Eiropas Savienībā un NATO pirmajos gados, tas bija svarīgs Rietumu orientācijas eksāmens, kuru mēs izturējām," uzsvēris Nausēda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu