ASV gatavo sankcijas pret Ķīnas bankām, kas sadarbojas ar Krieviju (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

ASV gatavo sankcijas, kas liegtu Ķīnas bankām pieeju globālajai finanšu sistēmai. Šādi Vašingtona taisās apturēt Ķīnas atbalstu Krievijas militārajai rūpniecībai, vēsta ASV laikraksts “The Wall Street Journal”, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem.

ASV amatpersonas uzskata, ka Pekinas atbalsts ir ļāvis Maskavai atjaunot savu militārās rūpniecības potenciālu, jo Ķīna ir kļuvusi par galveno mikroshēmu, lidmašīnu rezerves daļu, mašīnbūves produktu, aprīkojuma un darbagaldu piegādātāju Krievijai.

Ķīnas bankām ir svarīga loma Ķīnas komerciālajā eksportā uz Krieviju, jo tās apstrādā maksājumus un piedāvā klientiem kredītus tirdzniecības operāciju nodrošināšanai.

ASV cer, ka draudi bankām zaudēt pieeju ASV dolāram un riski par tirdzniecības attiecību pasliktināšanos ar Rietumiem, varētu piespiest Ķīnu mainīt savu kursu attiecībā uz sadarbību ar Krieviju.

Informācijas avoti skaidro, ka sankcijas pret bankām tikšot ieviestas gadījumā, ja  diplomātiskā ceļā neizdosies pārliecināt Ķīnu ierobežot eksportu uz Krieviju.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu