ASV prezidentu Slepenais dienests sācis gatavoties Trampa nogādāšanai cietumā (41)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: AP/Scanpix

ASV Slepenais dienests, kas aizsargā pašreizējos un bijušos valsts prezidentus, izstrādā plānu gadījumam, ja Donalds Tramps kādā no krimināllietām, kas pašlaik tiek izskatītas tiesā, tiks ieslodzīts cietumā, tā, atsaucoties uz labi informētiem avotiem, vēsta “ABC News”. Šo informāciju apstiprināja arī laikraksta “The New York Times” (NYT) informācijas avoti.

Viņi sacīja, ka jautājums par to, kā nodrošināt bijušā prezidenta drošību cietumā, ir kļuvis par lielu izaicinājumu izlūkdienestam un draud kļūt par “loģistikas murgiem”. Drošības apsvērumu dēļ Tramps būs jātur atsevišķi no citiem ieslodzītajiem, kā arī jāpārbauda viņa pārtika un personīgās mantas.

Ja Tramps tiks ieslodzīts cietumā, daļa Slepenā dienesta aģentu strādās maiņās 24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā, norādīja NYT informācijas avoti. Vienlaikus viņi norādīja, ka Slepenā dienesta aģenti būs bruņoti, lai gan ASV ir aizliegums nēsāt šaujamieročus cietumos.

Ņujorkas štatā ir slēgta vai daļēji slēgta tipa cietumi. Kā norāda NYT sarunbiedri, Trampu varētu ievietot vienā no tiem kopā ar Slepenā dienesta darbiniekiem.

“Acīmredzot tā ir nezināma teritorija. Protams, nevienai štata cietumu sistēmai līdz šim ar to nav nācies saskarties, un arī federālajam cietumam ne,” sacīja bijušais Ņujorkas pilsētas Korekcijas un probācijas departamentu komisārs Martins Horns.

Pats Slepenais dienests telekanālam “ABC” norādīja, ka tā pienākums ir aizsargāt amatā esošos valdības vadītājus, bijušos prezidentus un pirmās lēdijas, valsts vadītājus un citus prezidenta ieceltos darbiniekus. “Attiecībā uz visiem apstākļiem visā pasaulē mēs pētām vietas un izstrādājam visaptverošus un daudzpakāpju aizsardzības modeļus,” sacīja Slepenā dienesta pārstāvis.

Scenārijs Trampa nogādāšanai cietumā attiecas uz vienu no četrām krimināllietām pret 77 gadus veco bijušo prezidentu, kas tiek izskatītas Manhetenas tiesā. Šajā lietā Tramps tiek apsūdzēts par dokumentu viltošanu, lai slēptu seksa skandālu, kurā bija iesaistīta pornozvaigzne. Viņam var piespriest nosacītu brīvības atņemšanu vai līdz četriem gadiem cietumā.

“ABC” avoti spriež, ka Tramps netiks ieslodzīts aiz restēm un tiesnesis izteiks brīdinājumu vai uzliks naudas sodu. Arī prokurori neprasa cietumsodu. “Mēs pagaidām neprasām cietumsodu, taču šķiet, ka apsūdzētais uz to cer,” sacīja apgabala prokurora palīgs Kriss Konrojs.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu