Uz valsts aizsardzības civilā dienesta mācībām iesauktiem rezervistiem tiks izmaksāta kompensācija (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālie bruņotie spēki (NBS). Ilustratīvs attēls.
Nacionālie bruņotie spēki (NBS). Ilustratīvs attēls. Foto: LEJNIEKS

Valdība otrdien, 30. aprīlī, pieņēma noteikumus, kas regulēs uz valsts aizsardzības civilā dienesta mācībām iesauktajiem rezervistiem izmaksājamo kompensāciju apmēru un izmaksas kārtību.

Rezervists par vienu mācību dienu saņem kompensāciju piecu procentu apmērā no mēneša bāzes algas, kas noteikta karavīram ar kareivja dienesta pakāpi.

Tā kā valsts aizsardzības civilo dienestu veiks personas, kuras savu domu, apziņas vai reliģiskās pārliecības dēļ nevar pildīt valsts aizsardzības militāro dienestu, valsts aizsardzības civilā dienesta mācības būs nemilitāras.

Rezervists valsts aizsardzības civilā dienesta mācībās uzturēs zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai stiprinātu valsts pārvaldes gatavību reaģēt krīzes situācijās, tajā skaitā kara vai militāro draudu gadījumā, tādējādi dodot tiešu ieguldījumu visaptverošā valsts aizsardzībā.

Pēc valsts aizsardzības civilā dienesta pabeigšanas, lai uzturētu dienesta laikā apgūtās kompetences un stiprinātu valsts pārvaldes gatavību reaģēt krīzes situācijās, tajā skaitā kara vai militāro draudu gadījumā, rezervisti tiks iesaukti uz kārtējām un pārbaudes mācībām.

Aizsardzības resors prognozē, ka civilā dienesta veicēju skaits gadā būtu līdz 20 personām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu