Putins savam bijušajam apsargam uzticējis militārās rūpniecības uzraudzīšanu (2)

TVNET
Foto: Reuters/ScanPix

Kādreizējais Krievijas diktatora Vladimira Putina apsargs Aleksejs Djumins, pildot Putina palīga pienākumus, uzraudzīs militāri rūpniecisko kompleksu, kā arī nodarbosies ar sporta un Krievijas Valsts padomes jautājumiem, pavēstījis diktatora preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Pirms dažām dienām Putins Djuminu iecēla par savu palīgu, tādējādi atceļot viņu no Tulas apgabala gubernatora amata. Vēl pirms tam Djumins strādāja par Putina apsargu un strādāja Aizsardzības ministrijā par nu jau no amata atceltā Sergeja Šoigu vietnieku, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums “The Moscow Times”.

Pirms dažām dienām par Putina padomnieku kļuva arī Nikolajs Patruševs, kurš kopš 2008.gada pildīja Krievijas Drošības padomes sekretāra pienākumus.

Kā tagad paziņojis Peskovs, Patruševa uzdevums prezidenta administrācijā būs kuģubūves nozares attīstīšana Krievijā.

Kā vēstīts, 12.maijā Putins parakstīja rīkojumu par Sergeja Šoigu iecelšanu Krievijas Federācijas Drošības padomes sekretāra amatā. Tad tika paziņots, ka Patruševs, kurš šo amatu ieņēma kopš 2008.gada maija, ar Putina rīkojumu no amata atbrīvots, “saistībā ar pāriešanu uz citu amatu”.

Savukārt par jauno aizsardzības ministru Putins iecēla līdzšinējo vicepremjeru un kādreizējo Putina padomnieku ekonomikas jautājumos Andreju Belousovu.

Viņa kandidatūru vēl nepieciešams apstiprināt Federācijas padomē.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu