NATO varētu uz Ukrainu nosūtīt karavīrus, kas apmācītu Ukrainas karaspēku, vēsta medijs (27)

TVNET
Foto: AFP/SCANPIX

NATO valstis varētu sūtīt savus karavīrs uz Ukrainu, lai ātri un kvalitatīvi sagatavotu Ukrainas karaspēku, kam šovasar būs jāatvaira jauni Krievijas uzbrukumi, vēsta ASV laikraksts “The New York Times”, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem.

Kā norādīja avots, šobrīd ukraiņu karavīri tiek apmācīti un gatavoti Eiropā – mācību poligonos Vācijā un Polijā. Karavīru nogādāšana no Ukrainas uz Eiropas valstīm un pēc tam atpakaļ aizņem daudz laika.

Ņemot vērā, ka Ukrainas armijai ir problēmas ar dzīvo spēku, Kijiva ir vērsusies pie NATO ar lūgumu palīdzēt sagatavot vēl 150 000 jaunu karavīru.

Apmācību procesa pārvietošana uz Ukrainu ļaus instruktoriem ātrāk apkopot informāciju par jaunumiem frontē, lai varētu attiecīgi pielāgot apmācības programmas, uzsver avoti.

NATO instruktoru sūtīšana uz Ukrainu šobrīd jau “šķiet nenovēršama”, norāda ASV Apvienotās štābu priekšnieku komitejas vadītājs ģenerālis Čārlzs Brauns.

Šāda rīcība var apdraudēt NATO instruktoru dzīvības, kas nozīmē, ka instruktoru un poligonu aizsardzībai būs nepieciešamas papildu pretgaisa aizsardzības sistēmas.

Diskusiju par iespējamo Rietumu karavīru sūtīšanu uz Ukrainu februāra beigās aizsāka Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Maija sākumā viņš izvirzīja divus priekšnosacījumus Francijas karaspēka sūtīšanai uz Ukrainu. Pirmkārt, Krievijas karaspēkam jāpārrauj frontes līnija un, otrkārt, Ukrainai jāizsaka lūgums pēc palīdzības.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis jau atzinīgi izteicies par šo iniciatīvu. Viņš uzskata, ka Rietumu karavīri varētu apmācīt Ukrainas karaspēku un palīdzēt ar militārās tehnikas remontu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu