"Politico": Baltais nams nav sajūsmā par Krievijas aicināšanu uz Normandijas desanta gadadienas pasākumiem (2)

TVNET/LETA/UKRAINSKA PRAVDA
Baltais nams. Ilustratīvs attēls.
Baltais nams. Ilustratīvs attēls. Foto: Colin Dewar/Shutterstock

Baltais nams nav sajūsmā, ka uz Normandijas desanta 80. gadadienas pasākumiem uzaicināta Krievija, vēsta tīmekļa izdevums "Politico", atsaucoties uz divām anonīmām amerikāņu amatpersonām.

Tas, ko aicināt uz svinībām, ir Francijas valdības ziņā, kas Normandijā organizē gadadienas pasākumus, sacīja viena amatpersona.

"Bet iespējams, [šī ceremonija] atgādinās krieviem, ka viņi kādreiz cīnījušies pret īstiem nacistiem, nevis pret iedomātiem Ukrainā," viņš piebilda.

Baltais nams sliecas raudzīties uz Francijas prezidentu Emanuelu Makronu kā uz cilvēku, kam var būt ietekme uz Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, kā arī novērtē Makrona diplomātiskos centienus Krievijas izvērstā kara kontekstā, sacīja cita ASV prezidenta Džo Baidena administrācijas amatpersona.

Parīzes lēmums uzaicināt Krievijas pārstāvi uz svinībām tiek vērtēts tieši šādā perspektīvā, viņš piebilda.

Pagājušajā mēnesī Normandijas desanta gadadienas pasākuma rīkotāji Francijā apstiprināja, ka uz pasākumiem 6.jūnijā ir uzaicināts Krievijas pārstāvis, tomēr ne pats Putins.

Ielūgums nosūtīts Krievijas vēstniecībai Francijā.

Neraugoties uz Krimas okupāciju un aneksiju, Putins 2014.gada jūnijā apmeklēja pasākumu par godu Normandijas desanta 70.gadadienai un pasākuma laikā tikās ar toreizējo Ukrainas prezidentu Petro Porošenko.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu