ASV paziņo par jaunu militāro palīdzību Ukrainai: kas iekļauts šajā paketē? (7)

TVNET/LETA
Foto: Evan Vucci

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija piektdien paziņoja par jaunu militāro palīdzību Ukrainai 275 miljonu ASV dolāru vērtībā, kas piešķirta laikā, kad Ukraina cenšas apturēt Krievijas karaspēka virzīšanos uz priekšu Harkivas apgabalā.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens sacīja, ka šī pakete, kuru ceturtdien izskatīja divas ASV amatpersonas, "ir daļa no mūsu centieniem palīdzēt Ukrainai atvairīt Krievijas uzbrukumu pie Harkivas".

"Palīdzība no iepriekšējām paketēm jau ir nonākusi frontē, un mēs iespējami ātri nosūtīsim šo jauno palīdzību, lai Ukrainas armija varētu to izmantot savas teritorijas aizsardzībai un ukraiņu tautas aizstāvībai," paziņoja Blinkens.

"ASV un mūsu sapulcinātā starptautiskā koalīcija turpinās atbalstīt Ukrainu, tai aizsargājot savu brīvību," sacīja Blinkens.

Jaunajā palīdzības paketē ir augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmas HIMARS, munīcija un 155 mm un 105 mm kalibra artilērijas šāviņi. Tajā iekļautas arī prettanku sistēmas "Javelin" un AT-4, prettanku mīnas, taktiskās mašīnas, vieglie ieroči un šo ieroču munīcija.

Ieskaitot šo paketi, ASV tagad ir sniegušas Ukrainai militāro palīdzību gandrīz 51 miljarda ASV dolāru vērtībā kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma sākuma 2022.gada februārī.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu