Igaunija paziņo, ka neplāno slēgt robežu ar Krieviju (2)

TVNET/LETA
Foto: Sander Ilvest

Igaunija neplāno slēgt robežu ar Krieviju, paziņojis Igaunijas prezidents Alars Kariss.

"Robeža ir atvērta arī tāpēc, ka cilvēkiem otrā pusē ir radinieki. Ja būs nepieciešams, mēs esam gatavi ļoti ātri robežu slēgt," intervijā Somijas raidorganizācijai "Yle" sacīja Kariss.

Pēc viņa teiktā, pašlaik nav reālas nepieciešamības to darīt. Igaunijā ir spēkā deportācijas likums, kas ir līdzīgs Somijā pašlaik izskatāmajam. Tādējādi organizētu imigrāciju no Krievijas var novērst pat tad, ja robeža ir atvērta.

Kariss paziņoja, ka, neraugoties uz sarežģītajām attiecībām starp valstīm, dialogs ar Krieviju joprojām notiek.

"Nav sarkanā telefona. Tomēr visās situācijās noteikti kanāli paliek atvērti. Informācija pārvietojas, kā tas notika pat Otrā pasaules kara laikā starp naidīgām valstīm," sacīja Kariss, piebilstot, ka "ne visas detaļas var publiskot".

Jautājumā par iespējamo karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu viņš sacīja: "Tas nav mans vai pat valdības lēmums. Par karavīru nosūtīšanu lems parlaments."

"Ja šis brīdis kādreiz pienāks, mums būs jārunā par karaspēka nosūtīšanu ne tik daudz pašā Igaunijā, cik ar mūsu sabiedrotajiem. Taču Ukraina pati pagaidām neredz šādu nepieciešamību," skaidroja Kariss.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu