Foto un video Krievija veikusi gaisa triecienu celtniecības preču veikalam Harkivā (47)

TVNET
Papildināts 16:30, 26. maijs, 2024
Foto: Reuters/ScanPix

Krievija sestdien veica gaisa triecienu celtniecības hipermarketam Harkivā, kad tajā atradās vairāk nekā 200 cilvēku. Ir bojāgājušie, daudzi ievainotie un pazudušie. Lielveikalā izcēlās ugunsgrēks, kas pilnībā pārņēma hipermārketa ēku 10 000 kvadrātmetru platībā, paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Zelenskis norādīja, ka, ja Ukrainai būtu pietiekama pretgaisa aizsardzība un moderna kaujas aviācija, šādi Krievijas triecieni būtu vienkārši neiespējami.

Harkivas reģionālās administrācijas pārstāvis Oļegs Sinegubovs sacīja, ka veikala kopējā platība ir aptuveni 15 000 kvadrātmetru, un,

saskaņā ar jaunākajām ziņām, Krievijas gaisa triecienā bojā gāja vismaz 15 cilvēki, no kuriem 10 vēl nav atpazīti, bet 43 guva ievainojumus. Vēl 16 cilvēki tiek uzskatīti par pazudušiem bez vēsts. Kopumā pagājušajā diennaktī Krievijas uzbrukumos Harkivai cietuši 68 cilvēki.

Savukārt Harkivas apgabala vadītājs Oļegs Sinegubovs izteicies, ka liels skaits cilvēku ir pazuduši bez vēsts un daudzi ievainoti.

Pilsētas mērs Igors Terehovs žurnālistiem pastāstīja, ka ar aptuveni 15 celtniecības hipermārketa darbiniekiem ir pazuduši sakari.

“Acīmredzot trieciens tika izdarīts tieši tirdzniecības centrā, kur bija daudz cilvēku - tas ir tīrs terorisms,”

sacīja Igors Terehovs.

Saskaņā ar provizorisko informāciju Krievijas karaspēks uzbrukumā izmantoja UMPB D-30 planējošās bumbas, kas jau iepriekš bija izmantotas uzbrukumā Harkivai, žurnālistiem paziņoja Harkivas apgabala prokuratūras pārstāvis Dmitrijs Čubenko. Saskaņā ar Harkivas apgabala policijas priekšnieka Volodimira Timoško teikto, bumba trāpīja telpā, kurā atradās krāsas un lakas.

Foto: Krievija veikusi gaisa triecienu būvniecības lielveikalam Harkivā

Pēc pirmā uzbrukuma Krievijas karaspēks veica vēl vienu triecienu pilsētas Centrālajā parkā, teica Terehovs. Informācija par cietušajiem tiek precizēta.

Vēlāk Krievijas spēki apšaudīja Harkivas centru, kur eksplodējusi raķete S-300. Sprādzienā cietuši vismaz 14 cilvēki un nodarīti postījumi dzīvojamām ēkām.

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu