Irāna piegādā Krievijai savas jaunākās aviobumbas, apgalvo medijs (12)

TVNET
Foto: AFP/SCANPIX

Irāna sākusi piegādāt Krievijai tās jaunākās vadāmās aviobumbas “Qaem-5”, uzskata Vācijas medija “Bild” militārais eksperts Julians Repke.

Tā viņš secinājis, izanalizējot video no vietas, kur Kurskas apgabalā pagājušās nedēļas nogalē nogāzās Irānas piegādātais smagais bezpilota lidaparāts “Mohajer-6”.

Tiek uzskatīts, ka šim dronam bija jāuzbrūk Ukrainas Sumu apgabalam, tomēr tas līdz mērķim neaizlidoja un nogāzās. Spriežot pēc video, “Mohajer-6” nesis aviobumbas “Qaem-5”, uzskata eksperts.

Līdz šim netika fiksēts, ka Krievija karā pret Ukrainu izmantotu Irānas ražojuma vadāmās aviobumbas “Qaem-5”.

Repke pauž viedokli, ka “Qaem-5” parādīšanās Ukrainā nozīmē, ka Krievijas un Irānas militārā sadarbība varētu būt iegājusi jaunā fāzē.

Arī Lielbritānijas raidsabiedrības BBC krievu valodas versija norāda, ka video redzamā aviobumba ļoti līdzinās “Qaem-5”.

“Qaem-5” ir maza diametra planējošā aviobumba. Tā ir izmantojama ar Irānas droniem “ Mohajer-6” un “Hamaseh” un aprīkojama ar dažādiem kaujas galviņu veidiem.

Tās oficiāli paziņotā lidojuma distance ir 40 kilometri. Irānas armijas bruņojumā aviobumbas “Qaem-5” ir kopš 2019.gada.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu