LTV7 sāks raidīt attēla formātā 16:9 (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / LTV7

Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7) no šodienas sāks raidīt pasaules standartiem atbilstošā attēla formātā - 16:9, informēja LTV valdes loceklis Edgars Kots.

Šis jaunums sabiedriskās televīzijas skatītājiem, kuriem ir platekrāna televizors, ļaus skatīties LTV7 raidījumus pa visu ekrānu.

«Mēs priecājamies, ka tieši pirms pasaulē nozīmīgākā šī gada sporta notikuma - Londonas olimpiskajām spēlēm - 7.kanāls pāriet uz platekrāna jeb 16:9 formātu, tādā veidā piedāvājot priekšrocības skatīties augstākā līmeņa sporta sacensības labākā kvalitātē,» uzsvēra Kots.

Līdz ar pāreju uz platekrāna formātu LTV mērķtiecīgi turpina sabiedriskās televīzijas tehnoloģisko modernizāciju.

Savukārt televīzijas raidīšanas centra «MTG» galvenais inženieris Raimonds Špakovskis paskaidroja, ka Latvijā «TV3» un «TV6» platekrāna formātā raida jau vismaz pusotru gadu un ar šī gada 15.augustu šajos TV kanālos arī reklāmas, kas līdz šim tika raidītas attēla formātā 4:3, tiks raidītas formātā 16:9.

«MTG» apkalpotās TV Igaunijā - «TV3», «TV6», «3+» un «CTC Baltic» - jau raidot formātā 16:9, savukārt Lietuvā «TV6», «TV8», «TV3» un «CTC Baltic» to plānojot darīt ar šī gada augustu.

Telekompānijas LNT pārdošanas direktors Guntars Traubergs paskaidroja, ka LNT šāda formāta vēl nav un tas varētu tikt ieviests gada laikā līdz ar tehnikas nomaiņu.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu