Obama gandarīts par Rīgas Doma zēnu kora koncertu (130)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar Rīgas Doma zēnu koris uzstājās ASV prezidenta Baraka Obamas un kundzes Mišelas rīkotā pieņemšanā Baltajā namā, TVNET informēja Rīgas Doma zēnu kora diriģents Mārtiņš Klišāns. Īsi pirms koncerta korim bija tikšanās ar ASV prezidentu un viņa kundzi.

'"Pirms koncerta mums bija tikšanās ar ASV prezidentu, kurš mums par pārsteigumu bija jau dzirdējis par mūsu kori. Varam justies lepni, ka mums ir bijusi iespēja uzstāties ASV prezidentam un viņa kundzei, jo pat mūsu valsts prezidents Valdis Zatlers nav bijis uz pieņemšanu pie Obamas Baltajā namā," TVNET stāstīja Klišāns.

Kora zēni esot priecīgi, jo viņiem bijusi iespēja sarokoties ar pašu ASV prezidentu. Arī pēc koncerta Obama atzinīgi novērtējis kora sniegumu un bijis pārsteigts par zēnu profesionalitāti.

Zēnu kora piecu skaņdarbu repertuārā bija iekļautas divas latviešu tautas dziesmas – „Ai, bāliņi, ai, bāliņi” Arvīda Platpera apdarē un „Ai, nama māmiņa” Andreja Jansona apdarē, kā arī Jāņa Lūsēna dziesma „Kā maigi ziedošs rožu krūms”.

Koncerts notika par godu Ford teātra renovācijas pabeigšanai. Pasākumu apmeklējuši ap 400 lūgtu viesu. Kora uzstāšanos Baltajā namā organizēja Latvijas vēstniecība Vašingtonā.

Šī ir pirmā reize, kad kādam Latvijas korim ir iespēja uzstāties Baltajā namā, klātesot ASV prezidentam un pirmajai lēdijai. Rīgas Doma zēnu kora koncerts kārtējo reizi apliecina Latvijas un ASV ciešo draudzību un partnerību, atzīmējot divdesmito gadadienu kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.  Tāpat šī bija lieliska dāvana korim tā 60.gadadienā.

Rīgas Doma zēnu koris savu 60. jubileju sācis ieskandināt ar koncertiem Amerikā. Koris Amerikā ir jau divas nedēļas. Šodien tas dodas mājup.

Foto: AFP/LETA

Pēc pirmajām divām dienām Ņujorkā kora ceļš Amerikā vedis uz Katskilas apvidu, kur notika kora mūzikas seminārs, ko organizēja pazīstamais diriģents Andrejs Jansons. Zēni uzstājušies gan ar savu solo sniegumu, gan dziedājuši kopā ar Ņujorkas latviešu kori. "Scrasdale Ridge" skolā notika Mārtiņa Klišāna meistarklases kordziedāšanā un zēnu kora uzstāšanās.

Pēc garīgās mūzikas koncertiem Ņujorkas "Trinity" baznīcā un "Heavinly Rest" baznīcā zēnu koris uzstājās arī ANO galvenajā mītnē.

Piektdien, 4.jūnijā, zēnu koris ar lieliem panākumiem uzstājās Kenedija centrā "Millenium stage". Pēc koncerta pilnā skatītāju zāle korim pateicās ar vētrainiem aplausiem, stāvot kājās. Pirms koncerta koristi apmeklēja Latvijas vēstniecību. Sestdien koris sniedza koncertu Vašingtonas latviešu centrā.

Komentāri (130)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu