Aknīstes pagastā notiks alternatīvs kamermūzikas festivāls «Sansusī» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 8. augusta līdz 10. augustam brīvdienu mājā «Susēja», Aknīstes pagastā, notiks alternatīvs kamermūzikas festivāls «Sansusī». Kā informē festivāla organizatoru pārstāve Ieva Vītiņa, tajā trīs dienu laikā paredzēti 16 dažādi notikumi, tostarp divas izrādes bērniem.

Idejas autors, Latvijas Nacionālās operas solists Armands Siliņš pastāstīja, ka viņam radās ideja apvienot divu žanru festivālus - kamermūzikas festivālu, kuri parasti notiek vairākas nedēļas ar vienu koncertu reizi pāris dienās un telpās, un roka/popa festivālu, kuri parasti notiek nedēļas nogalē brīvā dabā ar plašu koncertu programmu.

Siliņš atzīmēja, ka festivāla nosaukums atvasināts no franču valodas vārda «sans souci», kas nozīmē «bez rūpēm». Festivālā tā organizatori mēģināšot apvienot spilgtākās kvalitātes no kamermūzikas un roka/popa žanriem.

Festivālā uzstāsies tādi mūziķi kā operas solisti Ieva Parša un Sergejs Jēgers. Ar speciāli šim festivālam gatavotu turku klasisko solo dziesmu un āriju koncertu uz skatuves kāps Murats Karahans. Festivālā piedalīsies arī ģitārists Kaspars Zemītis, Lielās mūzikas balvas laureāti Ieva Ezeriete, Herta Hansena un Ēriks Kiršfelds u.c. Uz skatuves kāps tādas muzikālas apvienības kā «Brokastis četratā» un «Undertango».

8.augusta un 9.augusta vakars noslēgsies ar gandrīz klasiskiem nakts koncertiem, kuros varēs izkustināt kājas dejās ar Jēkaba Nīmaņa orķestri un grupu «Big Al&The Jokers». Festivālā notiks Andra Dzenīša opusa «Vīriešu dziesmas» baritonam un klavierēm pasaules pirmatskaņojums, kurā piedalīsies dziedātājs Siliņš.

Festivāla programmā būs speciālas darbnīcas un pasākumi arī bērniem. Notiks Latvijas Leļļu teātra izrāde «Joka pēc alfabēts», īpašs vakara koncerts un Zīmējumu teātra izrāde.

Biļetes uz festivālu nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un internetā «www.bilesuparadize.lv».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu