Valters un Kaža iekļūst Eirovīzijas finālā: Video (198)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Video Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināla koncertā Latvijas pārstāvji Valters un Kaža ieguva tiesības piedalīties starptautiskā dziesmu konkursa finālā.

Valtera un Kažas dalība Eirovīzijas finālā tika paziņota pēdējā – tas nozīmē, ka sestdienas vakara šovā viņi uzstāsies priekšpēdējie. Tiesības uzstāties finālā izcīnīja arī Ungārijas, Rumānijas, Norvēģijas, Moldovas, Izraēlas, Dānijas, Maķedonijas, Horvātijas un Šveices mūziķi.

Ja Valters un Kaža fināla koncertā iekļūs pirmajā desmitniekā, Latvijai nākamgad nebūs jāpiedalās pusfinālā. Finālā piedalīsies 24 valstis – pagājušā gada labāko rezultātu ieguvēji, desmit veiksmīgākie no pusfināla un četras valstis, kurām vienmēr garanēta piedalīšanās finālā.

Piektdien Valters un Kaža Kijevā piedalīsies Eirovīzijas fināla mēģinājumos.

Valters un Kaža pusfināla koncertā dziedāja Mārtiņa Freimaņa dziesmu "The War Is Not Over". Priekšnesumā puiši uzstājās modes mākslinieces Natālijas Jansones darinātos tērpos, turklāt neiztrūka arī iepriekš solīto šova elementu – puiši dziedāšanu papildināja ar starptautiskās zīmju valodas žestiem.

Pirms došanās uz Ukrainas galvaspilsētu Valters un Kaža apgalvoja, ka viņu priekšnesums ir rūpīgi iestudēts, taču galvenokārt viņi cer gūt publikas atbalstu ar vienkāršību un dziedātprasmi.

Iepriekšējās nedēļas laikā Valters un Kaža Kijevā piedalījās Eirovīzijas mēģinājumos, preses konferencēs un citos pasākumos, tostarp pagājušā gada konkursa uzvarētājas Ruslanas šovā, kuru rādīja ne tikai Ukrainas, bet arī citu Eiropas Raidorganizāciju savienības (EBU) dalībvalstu televīzijas. Latvijas Televīzija koncerta ierakstu demonstrēs 4. jūnijā

Pirms došanās uz Kijevu Valters un Kaža vairākus mēnešus veica atraktīvu dziesmas popularitātes veicināšanas kampaņu, viesojoties Ukrainā, Horvātijā, Slovēnijā, Lietuvā un Igaunijā.

Valters un Kaža muzicē kopš bērnības - viņi bija bērnu ansambļa "Dzeguzīte" dalībnieki, bet nu jau divus gadus muzicē grupā "Putnu balle".

Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad notiek 50.reizi. Latvija šajā starptautiskajā konkursā piedalās sesto gadu, 2003.gadā pirmo reizi iegūdama tiesības to organizēt savā valstī. Eirovīzijas dziesmu konkurss ir Eiropas valstu sabiedrisko televīziju tiešraides konkurss.

Komentāri (198)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu