Par nelegālu dārzeņu mizotāju nodarbināšanu - 2500 latu sods (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts darba inspekcija šo otrdien pabeigusi pārbaudi pēc februāra sākumā notikušā reida pārtikas uzņēmumā „Terrosk” Juglā, kur pieķēra vairākus dārzeņu mizotājus un fasētājus bez darba līgumiem, vēstīja LNT raidījums „Degpunktā”.

Uzņēmējs noslēdz darba līgumus

Uzņēmumā tika konstatēts, ka „Terrosk” teritorijā 18 nodarbinātie cilvēki strādājuši bez darba līgumiem, turklāt ilgāku laiku, nevis tikai attiecīgajā reida dienā.

Valsts darba inspekcijas (VDI) pārstāve Baiba Puķukalne raidījumam „Degpunktā” atzina, ka, izvērtējot pārbaudes lietas materiālus, uzņēmumam noteikts administratīvais sods 2500 latu apmērā.

„Šis administratīvais sods ir tikai darba devējam – uzņēmējam. Šobrīd šie cilvēki ir pieņemti darbā legāli, ar viņiem ir nodibinātas darba tiesiskās attiecības uz darba līguma pamata,” informēja Puķukalne.

Uzlabo arī darba drošību uzņēmumā

Kopš reida 10.februārī „Terrosk” esot veicis vairākus pasākumus ne tikai darba tiesisko attiecību jomā, bet arī darba aizsardzības jautājumos – darbavietas risku novērtēšanā un darbinieku veselības pārbaužu veikšanā.

Puķukalne norādīja: „Reidā jau redzējām, ka darba apstākļi bija slikti – aukstums, mitrums un tā tālāk. Uz darba devēja pleciem gulstas pienākums pārbaudīt, vai šie darbinieki ir veseli un var šo darbu darīt, un arī sanitāro grāmatiņu pārbaude.”

Pieķertie algas saņēma aploksnēs

TVNET jau ziņoja, ka 10.februārī Valsts policija sadarbībā ar VDI operatīvā reida laikā Rīgas uzņēmuma „Terrosk” teritorijā Juglā, Mārkalnes ielā pieķēra vairākus darbiniekus bez darba līgumiem, kuri nevarēja apstiprināt piederību šim uzņēmumam. Pieķertie teicās, ka algas tiekot maksātas pēc padarītā darba apjoma un laikus.

Pieķertie nelegālie darbinieki apgalvoja, ka esot pieņemti uz pārbaudes laiku vai arī sākuši darbu tieši reida dienā vai pirms nedēļas. Turklāt inspektoriem reidā radās aizdomas par bezpajumtnieku nodarbināšanu, līdz ar to arī bažas par viņu veselības stāvokli un atbilstību darbam ar pārtikas produktiem, kas pēc tam nonāk veikalu plauktos.

„Degpunktā” informēja, ka darbinieki par darba likumdošanas neievērošanu var ziņot VDI, zvanot pa anonīmo uzticības tālruni 67312176.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu