Autoatslēdznieks šokā par nepamatotu atlaišanu no darba (42)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts darba inspekcija plāno tuvākajā laikā pārbaudīt transporta nozares uzņēmumu „Remoss”. Inspekcija jau esot saņēmusi vairākas darbinieku sūdzības par laicīgi neizmaksātām darba algām, kā arī par atalgojuma neizmaksāšanu pēc darbinieka atlaišanas, tā pirmdien ziņoja LNT raidījums „Degpunktā”.

Atlaiž pēc trīs mēnešiem

Uzņēmuma „Remoss” bijušais darbinieks Arnis Orinskis raidījumam „Degpunktā” stāstīja, ka ticis atlaists pēc trīs mēnešu darba šajā firmā. Arnis, kurš tur strādājis par autoatslēdznieku, par atlaišanu neesot ticis iepriekš brīdināts, kā to paredz noslēgtais darba līgums.

„Es pat nedzeru, nepīpēju, vienmēr laikā ierodos darbā un man nav kavējumu darbā. Esmu šoka stāvoklī, ka nezinu, kas notiek,” atzina Orinskis. Vīrietis ne tikai palicis bez darba, bet arī neesot saņēmis darba algu pilnā apmērā, kā pienācās.

Daļa algas maksāta aploksnē

Orinskis zināja stāstīt, ka tādā pašā veidā kā viņu darba devējs atlaidis vēl kādu kolēģi, kuram neesot izmaksāta darba alga par trim mēnešiem. „Kad es aizgāju tur strādāt, jau sāku dzirdēt, ka ne pirmo reizi neizmaksā algas cilvēkiem,” uzsvēra Orinskis.

Uzņēmums solījies vīrietim maksāt 400 latus lielu mēnešalgu, no kuras oficiāli tiktu maksāts tikai minimālās darba algas apmērs, bet pārējā daļa – aploksnē, vēstīja raidījums.

Valsts darba inspekcijas (VDI) pārstāve Baiba Puķukalne informēja, ka par uzņēmumu „Remoss” jau iepriekš saņemtas darbinieku sūdzības par darba algas izmaksas kavējumiem. Inspekcijai ziņots arī par naudas neizmaksāšanu pēc tam, kad darbinieks atbrīvots no darba.

VDI pārbaudīs uzņēmumu

Tuvākajā laikā VDI veikšot pārbaudi uzņēmumā „Remoss”. Puķukalne atlaistajam darbiniekam Arnim Orinskim ieteikusi rakstīt sūdzību inspekcijai par neizmaksāto darba algu.

„Jo ātrāk darbinieks vēršas ar savu sūdzību, jo ātrāk mēs to varam izskatīt un novērst,” skaidroja Puķukalne. Savukārt par atlaišanu no darba bez iepriekšēja brīdinājuma, darbiniekam būtu jāsniedz prasība tiesā, kas jādara mēneša laikā pēc atlaišanas.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu