Jūrmalnieci izliek uz ielas milzu īres parāda dēļ

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzmanības lokā šorīt Majoros bija nonākusi kāda sieviete, kuru tiesu izpildītājs izlika no mājokļa. Iedzīvotāja palikusi parādā valsts akciju sabiedrībai "Valsts nekustamie īpašumi", jo nav nomaksājusi gandrīz 4,5 tūkstošu latu lielu īres parādu, ko paredz nomas līgums, šovakar ziņoja LNT raidījums „Degpunktā”.

Tiesu izpildītājs, īstenojot tiesas spriedumu, šo pirmdien no rīta bija ieradies izlikt no dzīvokļa Lienes ielas 15.nama iedzīvotāju Jeļenu Talapinu. Izlikšana noritēja, klātesot policistiem un "Valsts nekustamie īpašumi" amatpersonām.

Par vēlu maksāt parādu

Jeļena šajā valsts īpašuma ēkā Majoros dzīvojot kopš 2009.gada. Kā ziņoja „Degpunktā”, parādniece skaidrojusi, ka objektīvu iemeslu dēļ nav laicīgi reaģējusi uz paziņojumu par izlikšanu no mājokļa un tagad paudusi gatavību parādu samaksāt.

„Man tiešām bija pamatots iemels. Lūdzos, raudāju, bet man nedeva iespēju vismaz aizstāvēt savas pilsoņa tiesības. Šodien viņš [tiesu izpildītājs] lika man savākt mantas un iet prom. Man principā nav kur iet,” tā raidījumam atzina Jeļena.

Nevēlas apgrūtināt bērnus

Tā kā tiesu izpildītājs Uldis Zeps bija nelokāms un atzina, ka viņš izpildīs tiesas spriedumu, Jeļena esot sākusi raudāt, jo sapratusi, ka patiesi nāksies palikt uz ielas. Parādniece gan teicās, ka cīnīsies, lai atgūtu savu dzīvesvietu.

Jēļena sacīja, ka viņai neesot citas izejas, kā vien cīnīties. „Mani bērni dzīvo ārzemēs, un man viņus negribas apgrūtināt ar savām problēmām. Viņiem ir sava dzīve,” viņa norādīja.

Mantība ietilpst vienā somā

Turklāt tiesas sprieduma izpildes laikā atklājās, ka parādniece paguvusi noslēgt nomas līgumu ar kādu citu personu, kas atradās ēkā. Jeļena stāstīja, ka savu iedzīvi varot ievietot vienā somā, tāpēc mantu kravāšanas nebūs.

Tādēļ mantu nesēji, kas bija uzaicināti aizvest sievietes mantas ar kravas automašīnu uz noliktavu, garlaikojušies un drīz vien aizbraukuši.

Raidījums vēstīja, ka parādniece līdz šim nebija izrādījusi interesi par parāda atmaksu, tādēļ viņas šodienas lūgums - atlikt izlikšanu no dzīvesvietas - vairs netika uzklausīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu