Saukānam/Dambim 86.vieta Dakāras 4.posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slavenā Dakāras rallijreida ceturtajā posmā vieglo automobiļu klasē trešdien Latvijas ekipāža Māris Saukāns un Andris Dambis («OSCar eO») ierindojās 86.vietā.

326 kilometrus garo posmu Latvijas ekipāža veica sešās stundās 58 minūtēs un 35 sekundēs, par trim stundām deviņām minūtēm un divām sekundēm atpaliekot no uzvaru izcīnījušā francūža Stefana Peterhansela ar «Mini» automašīnu.

Savukārt citi «Team Latvia» pārstāvji vieglo automašīnu klasē - krievs Antons Grigorovs un latvietis Ainārs Princis - ierindojās 91.pozīcijā, uzvarētājam zaudējot trīs stundas 24 minūtes un 35 sekundes.

RE autoklubam par vienu dalībnieku pāri mazāk

Tikmēr Latvijas komandas «RE Autoclub» sagatavotās «Mitsubishi» automašīnas ar krievu braucējiem trešajā posmā atkal ierindojās augstākās pozīcijās - Iļja Kuzņecovs/Romāns Jelagins ieņēma 24.vietu, Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs izcīnīja 28.pozīciju. Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs juniors no sacensībām ir izstājušies.

Kā pavēstīja «RE Autoclub» menedžeris Raimonds Elbakjans, Terentjeviem radušās problēmas ar elektroniku, tomēr līdz nākamā posma sākumam tās tikšot atrisinātas un ekipāža atgriezīsies trasē.

Stefans Peterhansels ar MINI
Stefans Peterhansels ar MINI Foto: AFP/LETA

Posmā otro vietu izcīnīja argentīnietis Orlando Terranova («Toyota»), kurš atpalika par piecām minūtēm un 19 sekundēm, bet vēl par gandrīz pusotru minūti lēnāks bija DĀR autobraucējs Žinels de Viljērs («Toyota»).

Kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderpozīciju pārņēma 46 gadus vecais Peterhansels, kurš karjeras laikā sešas reizes uzvarējis motociklu klasē, bet trīs reizes vieglo automašīnu vidū.

Viņš tagad par piecām minūtēm un 41 sekundi apsteidz de Viljēru, bet vēl par 63 sekundēm atpaliek spānis Nani Roma ar «Mini» mašīnu.

Līdzšinējais līderis Kšištofs Holovcičs («Mini») no Polijas finišēja piektajā vietā un kopvērtējumā atkrita uz ceturto vietu, bet pašreizējais čempions katarietis Nasers Salehs Al Atija («Hummer») automašīnas defekta dēļ zaudēja vismaz 15 minūtes, finišēja 16.pozīcijā un kopvērtējumā atkrita no otrās uz septīto pozīciju.

Saukāns/Dambis pakāpušies uz 110. pozīciju kopvērtējumā

No «Team Latvia» ekipāžām joprojām augstākā vietā atrodas elektromobili pavadošie Grigorovs/Princis, kuri Peterhanselam zaudē 13 stundas 36 minūtes un 45 sekundes, kas dod 109.vietu, bet Saukāns/Dambis zaudē vēl gandrīz 13 minūtes un atrodas vienu pozīciju zemāk.

Kā ziņots, abas ekipāžas pēc otrā posma saņēma trīs stundu sodus par neiekļaušanos laika limitā.

Tikmēr Kuzņecovs/Jelagins kopvērtējumā jau pakāpušies uz 22.vietu, bet Meļņikovs/Nikolajevs atrodas 27.pozīcijā.

Sacensības vēl turpina 119 ekipāžas.

Marks Koma
Marks Koma Foto: Reuters/ScanPix

Motociklu klasē līderi nemainīgi - Desprē un Koma

Tikmēr motociklu klasē ceturtajā posmā uzvarēja pašreizējais čempions Marks Koma no Spānijas (KTM), kurš par divām minūtēm un divām sekundēm apsteidza kopvērtējuma līderi Francijas sportistu Sirilu Desprē (KTM).

Tikmēr trešais finišēja Franss Verhoevens («Sherco») no Nīderlandes.

Kopvērtējumā tagad Desprē apsteidz Komu par astoņām minūtēm un desmit sekundēm.

Savukārt smago automašīnu klasē ceturtajā posmā pēdējā, 61.vietā palika «Team Latvia» pavadošā ekipāža francūzis Žans Šarls Morī ar stūrmaņiem Žanu Klodu Kakē no Beļģijas un Kasparu Dambi no Latvijas, uzvarētājam Žerardam de Rojam no Nīderlandes zaudējot trīs stundas 28 minūtes un četras sekundes.

Finišu nesasniedza «RE Autoclub» sagatavotā automašīna ar krieviem Dmitriju Pavlovu, Oļegu Uperenko un latvieti Gintu Cīruli.

Kopvērtējumā līderpozīciju pārņēma de Rojs, bet Morī ekipāža arī kopvērtējumā atrodas pēdējā, 61.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu