Saukāns/Dambis uzrāda šā gada labāko rezultātu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slavenā Dakāras rallijreida piektajā posmā vieglo automobiļu klasē ceturtdien Latvijas ekipāža Māris Saukāns un Andris Dambis ierindojās 66.vietā.

Šī ir augstākā Latvijas ekipāžas ieņemtā vieta šīgada sacensībās. Dakāras rallijreida 4. posmā Latvijas sportisti ierindojās 86.pozīcijā.

186 kilometrus garo posmu Latvijas ekipāža veica četrās stundās, piecās minūtēs un 18 sekundēs, par stundu, 54 minūtēm un 27 sekundēm zaudējot uzvaru izcīnījušajam polim Kšištofam Holovcičam («Mini»).

Foto: oscareo.lv

Savukārt citi «Team Latvia» pārstāvji vieglo automašīnu klasē krievs Antons Grigorovs un latvietis Ainārs Princis ierindojās 65.pozīcijā, uzvarētājam zaudējot stundu, 54 minūtes un 19 sekundes.

Šodien sportistiem vien jāveic ceļš uz dienas galamērķi Kopiapo, jo

Dakāras rallijreida 6. posms drošības apsvērumu dēļ ir atcelts.

Kā liecina informācija sacensību oficiālajā mājas lapā, Čīles varasiestādes nolēmušas sniega un lietus dēļ slēgt trasē iekļauto robežpārejas punktu Andu kalnos 4700 metru augstumā. Tādēļ sportisti un pavadošais personāls tiks konvojā nogādāti līdz nākamā posma starta vietai Kopiapo.

Kopvērtējuma vadībā joprojām Peterhansels

Tikmēr Latvijas komandas «RE Autoclub» sagatavotās «Mitsubishi» automašīnas ar krievu braucējiem piektajā posmā ieņēma šādas vietas - Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs izcīnīja 38.vietu, bet Iļja Kuzņecovs/Romāns Jelagins ierindojās 88.pozīcijā.

Iepriekš no dalības rallijreidā izstājās vēl viena «RE Autoclub» sagatavotā ekipāža Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs juniors.

Posmā otro vietu izcīnīja amerikānis Robijs Gordons («Hummer»), kurš Holovcičam zaudēja minūti un vienu sekundi, bet trešais bija francūzis Stefans Peterhansels ar «Mini» automašīnu.

5.posma uzvarētājs Kšištofs Holovcičs un viņa MINI
5.posma uzvarētājs Kšištofs Holovcičs un viņa MINI Foto: AFP/LETA

Kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderpozīciju saglabāja 46 gadus vecais Peterhansels, kurš karjeras laikā sešas reizes uzvarējis motociklu klasē, bet trīs reizes vieglo automašīnu vidū. Viņš tagad par četrām minūtēm un 18 sekundēm apsteidz Holovciču, bet desmit minūtes un 39 sekundes atpaliek spānis Nani Roma («Mini»).

Team Latvia - pirmajā simtniekā

No «Team Latvia» ekipāžām joprojām augstākā vietā atrodas elektromobili pavadošie Grigorovs/Princis, kuri Peterhanselam zaudē 15 stundas, 27 minūtes un 12 sekundes, kas dod 97.vietu, bet Saukāns/Dambis zaudē vēl gandrīz 13 minūtes un atrodas vienu pozīciju zemāk.

Kā ziņots, abas ekipāžas pēc otrā posma saņēma trīs stundu sodus par neiekļaušanos laika limitā.

Tikmēr Meļņikovs/Nikolajevs kopvērtējumā atrodas 26.pozīcijā, bet Kuzņecovs/Jelagins atkāpušies uz 36.vietu.

Sacensības vēl turpina 117 ekipāžas.

Sirils Desprē
Sirils Desprē Foto: AFP/LETA

Turpinās duelis starp Komu un Desprē

Tikmēr motociklu klasē piektajā posmā uzvarēja Francijas sportists Sirils Desprē (KTM), kurš par minūti un 41 sekundi apsteidza pašreizējo čempionu Marku Komu no Spānijas (KTM). Trešais finišēja cits spānis Hoans Borts Barreda («Husqvarna»), kurš posma uzvarētājam zaudēja 12 minūtes un 42 sekundes.

Kopvērtējumā tagad Desprē apsteidz Komu par deviņām minūtēm un 51 sekundi.

Savukārt smago automašīnu klasē piektajā posmā 38.vietā finišēja «Team Latvia» pavadošā ekipāža francūzis Žans Šarls Morī ar stūrmaņiem Žanu Klodu Kakē no Beļģijas un Kasparu Dambi no Latvijas, uzvarētājam Žerardam de Rojam no Nīderlandes zaudējot divas stundas, minūti un 47 sekundes. Pozīciju zemāk finišēja «RE Autoclub» sagatavotā automašīna ar krieviem Dmitriju Pavlovu, Oļegu Uperenko un latvieti Gintu Cīruli.

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabāja de Rojs, Morī ekipāža atrodas 60.pozīcijā, bet Pavlova ekipāža ieņem priekšpēdējo, 62.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu