Team Latvia turpina cīņu par vietu simtniekā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien Dakāras rallijreida dalībniekiem bija atpūtas diena, taču tā diez vai tika pavadīta laiski gulšņājot. Galu galā sacensību dalībniekiem 8.posma ietvaros kopā ar pārbraucieniem šodien jāveic 722 kilometri, no kuriem 477 - ātrumposma režīmā Atakamas tuksneša tveicē. 8. ātrumposms ir garākais šā gada sacensībās.

Šīs dienas posma rezultātus zināsim tikai vēlu naktī pēc Latvijas laika, bet pagaidām var apkopot datus par šā brīža situāciju kopvērtējuma tabulā, kas krietni izmainījās pēc sestdienas ātrumposma, ko Team Latvia ekipāžas nolēma nebraukt līdz galam, lai nebūtu jādodas kāpās un lieki neriskētu.

Abas OSCar ekipāžas sacensības turpina, taču lēmums nebraukt 7.ātrumposma pēdējo, 36 kilometrus garo etapu nav palicis bez sekām - abām ekipāžām piespriests 7 stundu un 40 minūšu sods. Tādējādi, kaut arī sestdienas posma ieskaitē Mārim Saukānam/Andrim Dambim (OSCar eO) ir 78.pozīcija, bet Antonam Grigorovam/Aināram Princim (OSCar O3) 79.vieta, kopvērtējumā abas Team Latvia ekipāžas ieņem 101. un 99. vietu.

RE Autokluba pārstāvji Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs
RE Autokluba pārstāvji Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs Foto: Publicitātes foto

Sacensības turpina arī divas Krievijas sportistu ekipāžas, kuras brauc ar RE Autokluba sagatavotiem Mitsubishi. Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs sestdien izcīnīja 37. vietu un patlaban kopvērtējumā ieņem augsto 28.vietu, savukārt Iļjam Kuzņecovam/Romānam Jelaginam, kuriem 7.posmā izdevās uzrādīt 82.labāko rezultātu, kopvērtējumā 69.pozīcija.

Kā ziņots, kopvērtējuma līderis patlaban ir pieredzējušais Dakāras rallijreida dalībnieks Stefans Peterhansels. Franču sportists, kurš Dakārā līdz šim sešas reizes triumfējis motociklu ieskaitē un trīs reizes palicis nepārspēts automobiļu kategorijā, par 11 minūtēm un 22 sekundēm apsteidz poli Kristofu Holovščiču un par 13 minūtēm un 9 sekundēm amerikāni Robiju Gordonu, kurš brauc ar tuksnesī labi pamanāmu koši oranžu Hummer.

Žerārs de Rojs
Žerārs de Rojs Foto: Reuters/ScanPix

Motociklu klasē kopvērtējuma līderis pagaidām ir francūzis Sirils Desprē, taču viņam tikai 7 minūtes un 48 sekundes zaudē pagājušā gada Dakāras rallijreida uzvarētājs Marks Koma no Spānijas. Trešo vietu pagaidām ieņem Portugāles pārstāvis Helders Rodrigezs, kurš no Desprē atpaliek 49 minūtes un 39 sekundes.

Kravas auto ieskaitē kopvērtējuma līderpozīcijas saglabā Žerārs de Rojs no Nīderlandes, viņam 17 minūtes un 10 sekundes zaudē Čehijas pārstāvis Aless Loprē, bet trešajā vietā atrodas vēl viens holandietis Hanss Steisijs. Viņš no de Roja atpaliek 33 minūtes un 14 sekundes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu