Saukāns/Dambis nakti pārlaiž tuksnesī

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Team Latvia» komandu pārstāvošajām ekipāžām trešdien nav izdevies pirms tumsas sasniegt finišu arī slavenā «Dakaras» rallijreida desmitajā posmā.

Pievienota trešā rindkopa

Šādas problēmas abas Latvijas ekipāžas piemeklējušas jau ceturto reizi rallijreida laikā.

377 kilometrus garā ātrumposmā Latvijas elektropiedziņas automašīna «OSCar eO», ko vada Māris Saukāns un Andris Dambis, apstājās bīstamā tuksneša/kalnu posmā 259.kilometrā, kur braukt naktī nevarēja, tādēļ tur pārlaida nakti, lai līdz ar gaismu dotos tālāk pie desmit kilometrus tālāk gaidošās pavadošā smagās automašīnas ar francūzi Žanu Šarlu Morī, kā arī stūrmaņiem Žanu Klodu Kakē no Beļģijas un Kasparu Dambi no Latvijas.

Twitter ziņo Kaspars Dambis, šobrīd Team Latvia ir sasniegusi 10.posma finišu. Ir aizvadīta šī gada Dakāras sacensību garākā diena un nogurums ir milzīgs, taču komanda ir laimīga. Daudz laika atpūsties gan nesanāks, jo drīz abiem OSCar atkal jāstājas uz starta un jādodas vienpadsmitā posma trasē.

Amerikāņa Robija Gordona Hummer motorā tiesneši konstatējuši neatbilstību noteikumiem
Amerikāņa Robija Gordona Hummer motorā tiesneši konstatējuši neatbilstību noteikumiem Foto: Reuters/ScanPix

Par augstām vietām necīnās, galvenais sasniegt finišu

Paredzams, ka Latvijas sportisti saņems kārtējās soda stundas, kas jau līdz šim viņiem bija pārsniegušas desmit. Komandas pārstāvji gan norāda, ka par tām nesatraucas, jo galvenais sacensībām izvirzītais mērķis ir sasniegt finišu Peru galvaspilsētā Limā.

Tikmēr «RE Autoclub» sagatavotās «Mitsubishi» automašīnas ar krievu braucējiem desmitajā posmā atkal iekļuva labāko 30 vidū - Iļja Kuzņecovs/Romāns Jelagins ierindojās 21.pozīcijā, bet Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs izcīnīja 28.vietu.

Desmitajā posmā uzvarēja spānis Nani Roma ar «Mini» mašīnu, bet nopietnas problēmas piemeklēja vienu no nopietnākajiem pretendentiem uz uzvaru Robiju Gordonu, jo tiesneši konstatēja, ka amerikāņa «Hummer» automašīnas dzinējs neatbilst noteikumiem. Gordonam gan tika ļauts pabeigt šo posmu, kurā viņš finišēja ceturtajā vietā, bet pagaidām nav zināms, vai amerikānis drīkstēs turpināt sacensības.

Kopvērtējumā pēc desmit posmiem līderpozīcijā nostiprinājās 46 gadus vecais francūzis Stefans Peterhansels ar «Mini» automašīnu, kurš karjeras laikā sešas reizes uzvarējis motociklu klasē, bet trīs reizes vieglo automašīnu vidū. Viņš tagad par nepilnām 20 minūtēm apsteidz Romu un Gordonu. Romam 10.posmā tikai par 21 sekundi izdevās sadeldēt Peterhansela pārsvaru.

Tikmēr Meļņikovs/Nikolajevs kopvērtējumā atrodas 21.pozīcijā, bet Kuzņecovs/Jelagins ieņem 49.vietu.

Foto: Reuters/ScanPix

Divus motociklu klases līderus šķir 21 sekunde

Motociklu klasē desmitajā posmā uzvarēja spānis Huans Barreda Borts («Husqvarna»), kurš par minūti un 32 sekundēm apsteidza Marku Komu no Spānijas (KTM), bet vēl par divām minūtēm lēnāks bija otrs pretendents uz uzvaru francūzis Sirils Desprē.

Līderpozīciju kopvērtējumā saglabāja Desprē, kurš pašreizējo čempionu Komu tagad apsteidz par nieka 21 sekundi.

Līdz ar «Team Latvia» ķibelēm smago automašīnu klasē finišu vēl nav sasniegusi «Team Latvia» pavadošā ekipāža Morī/Kakē/Dambis.

Jau ziņots, ka «RE Autoclub» sagatavotā automašīna ar krieviem Dmitriju Pavlovu, Oļegu Uperenko un latvieti Gintu Cīruli izstājās pēc astotā posma.

Pārliecinošs kopvērtējuma līderis ir Žerards de Rojs no Nīderlandes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu