Kosmiskais Citroen DS5 (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Citroen DS sērijas flagmanis šobrīd ir modelis DS5, kurā apvienots hečbeks, kupeja un universālis.

DS5 ir visnotaļ īpašs auto Citroen klāstā, jo, ja DS3 ir taisīts no C3, bet DS4 no C4, tad DS5 un C5 ir pilnīgi atšķirīgas mašīnas. Sākot jau ar salonu, kurā nekas neatrodas ierastajās vietās. Un vispār tas atgādina kaut ko kosmisku, ar ko varētu doties izplatījuma dzīļu izpētē. Pogu ir daudz gan uz paneļa, gan pie griestiem, un sajūtas, ka esi iekāpis lidaparāta kokpitā, pastiprina arī vadītājam nozīmīgās informācijas projekcijas stikliņš uz priekšējā paneļa.

Aizmugurējā sēdeklī vietas ir pietiekami, bet nav kosmiski daudz, savukārt gaitas īpašības varēja būt komfortablākas - auto pārvietojas smagnēji un labi izjūt ceļa nelīdzenumus, tādēļ tam lieti noderētu pneimopiekare.

Zem DS5 motora pārsega Citroen piedāvā iebūvēt benzīna un dīzeļdzinējus ar 1,6 un 2 litru darba tilpumu. Piedevām, tā kā DS5 ir būvēts uz Peugeot 3008 šasijas, tas var būt arī dīzeļhibrīds, kura priekšējos riteņus dzen dīzeļdzinējs, bet aizmugurējos - elektromotors. Cena gan šādam auto nav visai pievilcīga - 44 tūkstoši eiro.

Vairāk par šo auto skaties VIDEO.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu