Līgatnē sākta jaunās lāču mājas būvniecība (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līgatnes dabas takās sākta jaunās lāču mājas būvniecība, kuru paredzēts pabeigt līdz novembra sākumam, informēja Gaujas nacionālā parka fonda valdes priekšsēdētāja Baiba Pavloviča.

Septembra vidū pēc dažādu formalitāšu veikšanas un cenu aptaujas, kā arī pretendentu izvērtēšanas un, ņemot vērā īso būvniecības termiņu, par lāču mājas pirmās kārtas realizētāju Gaujas nacionālā parka fonds izvēlējās SIA «Konsors», kas jau sācis lāču mājas celtniecību Līgatnes dabas takās.

«Pašlaik ir veikti priekšdarbi un tiek betonēti mājas pamati. Pašreizējā situācija neliecina, ka varētu rasties kavēkļi, lai mēs neiekļautos noteiktajā termiņā un māju neuzbūvētu līdz 30.oktobrim,» informē SIA «Konsors» pārstāvis Didzis Turauskis.

Finansējums lāču mājas projekta abām kārtām pašlaik nav pietiekams, tādēļ tiek realizēta tikai pirmā kārta - mājas būvniecība. Pastaigu iežogojuma būvniecība notiks, kad tiks atrasti nepieciešamie līdzekļi.

«Projekta lielās izmaksas saistītas ar to, ka lāču mājas un iežogojuma būvniecības risinājuma izvēle veikta, domājot ilgtermiņā, nevis par ātrāko un lētāko variantu. Lāču mītnei jābūt drošai, un tā jānodrošina pret dažādām lāču darbības un spēka izpausmēm,» informē Pavloviča.

Projekta kopējās izmaksas sasniedz 90 000 latu. Līdz 17.septembrim piešķirti un ziedoti 36 213 lati.

Gaujas nacionālā parka fonds aicina uzņēmējus sazināties un ziedot materiālus, kā arī savu darbu, lai veicinātu lāču mājas būvniecību - nepieciešami metāla izstrādājumi, cinkošanas, metināšanas pakalpojumi, metāla jumta segums.

Abus lāčus uz Līgatnes dabas takām pārvedīs līdz ziemas sākumam, kad būs gatava to māja – realizēta projekta pirmā kārta.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu