Vai mūs apdraud elektromagnētiskais starojums? (44)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Un, ja apdraud - tad kā? Kādu elektromagnētisko starojumu mēs ikdienā saņemam, lietojot neskaitāmus sadzīves priekšmetus?

Par to tiek veikti daudzi pētījumi, un tas arī rada pamatu dažādām spekulācijām un aizdomām. Pirmie novērojumi par elektromagnētiskā lauka starojuma kaitīgo ietekmi uz organismu parādījās pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados. Pagājis krietns laiks - vai ir jaunumi?

Jaunumi ir un tās ir Latvijā iegādājamas mērierīces, ar kurām var izmērīt dažādu sadzīvē bieži lietotu elektroierīču elektromagnētiskā starojuma intensitāti.

Un izrādās, ka vislielākais elektromagnētiskā lauka starojums no gandrīz katrā mājsaimniecībā sastopamajām ierīcēm ir - matu fēniem un elektriskajiem skuvekļiem. Arī ledusskapjiem elektromagnētiskais starojums ir spēcīgs, turpretim mūsdienu mobilajām ierīcēm, tai skaitā planšetdatoriem, starojuma neesot un attiecīgi tie pat teorētiski nevar radīt kaitējumu veselībai.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu