«Islāma valsts» Krievijai draud ar asiņainiem uzbrukumiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teroristiskais grupējums «Islāma valsts» publicējis video, kurā izteikti asiņainu uzbrukumu draudi Krievijai, vēsta krievu BBC.

«Islāma valsts» propagandisti savu vēstījumu publicējuši krievu valodā ar subtitriem angļu valodā. Slepkavību kadriem pilnajā video pausts, ka «drīz, ļoti drīz asinis līs kā jūra». Tāpat tajā pausti draudi ieņemt Kremli, «atgūt Kaukāzu» un ieviest kalifātu Tatarstānā.

Daži teksta fragmenti skaidri adresēti iedzīvotājiem ne tikai Maskavā un Krievijā, bet arī Eiropā kopumā.

Video vēstījums pausts dziedošā veidā, kas atgādina tradicionālo «nashid» dziedājumu un džihādistu himnu, kuru «Islāma valsts» izmanto propagandas video ar vardarbības un slepkavību ainām.

«Islāma valsts» kaujinieki divas reizes uzņēmušies atbildību par Krievijas kompānijas «Kogalimavia» lidmašīnas A321 avāriju virs Sīnāja pussalas. Lidmašīna ar krievu tūristiem atradās ceļā no Šarm eš Šeihas uz Pēterburgu, bet nogāzās 23 minūtes pēc pacelšanās, nogalinot 224 cilvēkus, kas atradās lidmašīnā.

Lielbritānijas eksperti uzskata, ka visticamākais traģēdijas cēlonis ir bumbas sprādziens, kas ievietota lidmašīnā bagāžas iekraušanas laikā.

«Islāma valsts» Krievijā atzīta par ekstrēmistu organizāciju, un tās darbība Krievijā ir aizliegta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu