Egoiste gatavo: tītara rulete un biezpiena deserts

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

«Egoiste» sadarbībā ar pasākumu norises vietas «Viesistaba» ekspertiem piedāvā izmēģināt oriģinālas garšīgu ēdienu receptes svētku galdam. Šoreiz - garda tītara gaļas rulete, pildīta ar melnajām plūmēm un cāļu aknām, bet desertā - biezpiena krēms ar smiltsērkšķu želeju un ogu mērci. Palīgā mums nāks šefpavārs Gatis Grosbergs.

RECEPTES

Tītara gaļas rulete, pildīta ar melnajām plūmēm, cāļu aknām, sarkanajiem sīpoliem, pasniegta ar medū karamelizētiem burkāniem, lapu kāpostiem un šampinjoniem.

  • Tītara šķiņķis 1 kg
  • Cāļu aknas 150 g
  • Sarkanais sīpols 50 g
  • Melnplūmes, žāvētas 60 g
  • Sāls
  • Pipari
  • Burkāni 600 g
  • Lapu kāposts (Kale) 200 g
  • Šampinjoni 300 g
  • Sviests 50 g
  • Medus 50 g
  • Sīpoli 100 g
  • Selerijas kāts 150 g
  • Sarkanvīns, sauss 750 ml
  • Sarkano vīnogu sula 750 ml

Pagatavošana

Tītara šķiņķi atkaulo, nogriež liekos taukus un ādu. Aknas notīra. Sarkano sīpolu sagriež šķēlītēs, melnplūmes sakapā. Pannā apcep sīpolus, pievieno aknas un pēc brīža melnplūmes, sāla un piparo, cep 3 minūtes. Tītaru izplāj ar ādu uz leju, sāla un piparo, vidū liek pildījumu un ar pārtikas auklu aizsien ciet. Uz pannas apcep no visām pusēm un liek sautējamā traukā.

Sagatavo piedevas: šampinjoniem izņem kātiņus, burkānus sagriež rombiņos, kāpostiem noplūc lapas.

Sautējamajā traukā liek šampinjonu kātiņus, burkānu atgriezumus, kāpostu stiebrus, selerijas kātus un sīpolus, pārlej ar vīnu un vīnogu sulu. Pārsedz ar vāku vai foliju un liek krāsnī 180 grādos uz 1,5 – 2 stundām. Pēc 1 stundas izņem no krāsns un nolej pusi no sautējamā šķidruma katliņā mērcei. Katliņu ar mērci liek vārīties līdz mērce iebiezē, pievieno ēdamkaroti medus.

Burkānus blanšē verdošā ūdenī apmēram 10 min, tad nokāš.

Burkānus cep pannā ar sviestu un medu 5 min.

Pannā apcep šampinjonus un pievieno kāpostus un sviestu, sāli, piparus, cep 4 min.

Tītaru izņem no trauka, noņem auklu un sagriež šķēlēs, kārto uz šķīvja, pievieno piedevas un gaļai pārlej mērci.

Biezpiena krēms ar smiltsērkšķu želeju un ogu mērci

  • biezpiens 500 g
  • medus 50 g
  • salds krējums 50 g
  • ogas (mellenes, avenes, upenes) 200 g
  • cukurs 70 g
  • smiltsērkšķu nektārs 300 ml
  • želejas cukurs 100 g
  • fizāļi, dzērvenes dekorēšanai

Pagatavošana

Smiltsērkšķu sulu izkāš un ielej katliņā, pieber želejas cukuru un maisot uzvāra līdz burbulim, ielej lēzenā traukā un atstāj sastingt istabas temperatūrā.

Biezpienu ar medu un saldo krējumu sablendē viendabīgā masā un iepilda konditorijas maisā.

Ogas atkausē, pārber ar cukuru un sablendē, tad izkāš caur sietiņu.

Krēmu izspiež uz šķīvja, virsū liek želeju, lej mērci un dekorē ar dzērvenēm un fizāli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu