Par slidenajām ielām draud 1400 eiro liels naudas sods

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iedzīvotāji izsaka sūdzības par slidenajiem ceļiem un gājēju ietvēm, gan zvanot uz Rīgas domes bezmaksas informācijas tālruni 80000800, gan sociālajos tīklos, stāsta Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante. Visas sūdzības tiek nodotas Rīgas domes Administratīvajai inspekcijai, kas nepieciešamības gadījumā soda vainīgos ielas apsaimniekotājus.

Rīgas domes atbildes par slidenajām ielām

Šodien Rīgas domes Administratīvā inspekcija līdz plkst. 12.00 saņēma divas sūdzības par slidenām gājēju ietvēm: Uzvaras bulvārī un Audēju ielā (Vecrīgā). Tomēr inspekcija maksimāli apseko teritorijas visā pilsētā, un kopējais protokolu skaits dienas beigās noteikti būs ievērojami lielāks, ziņo Rīgas domes pārstāve Sandra Pastare.

Saskaņā ar Rīgas domes saistošo noteikumu prasībām pilsētas izpilddirekciju izpilddirektori izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu:

fiziskajām personām maksimālais sods var sasniegt 350 eiro, juridiskajām personām – līdz 1400 eiro.

Par pārkāpuma konstatāciju tiek uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība un sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Saņemot sūdzību, Rīgas domes Administrācijas inspekcija sazinās atbildīgo personu par konstatēto pārkāpumu un aicina to steidzami novērst.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu