Šogad aizturēti 37 iespējami nelegālo imigrantu pārvedēji pāri Latvijas robežai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad kopumā aizturēti 37 cilvēki par nelegālo imigrantu pārvietošanas organizēšanu pāri Latvijas robežai, žurnālistiem pastāstīja Valsts robežsardzes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Guntis Pujāts.

Pujāts teica, ka par liela skaita personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai cilvēkus var sodīt ar cietumsodu līdz astoņiem gadiem. Šie cilvēki izcieš sodu Latvijā un tad tiek izraidīti uz mītnes zemi, piebilda Pujāts.

Kā ziņots, par nelikumīgu zaļās robežas šķērsošanu robežsargi vakar aizturējuši desmit Vjetnamas un vienu Krievijas pilsoni. Krievijas pilsoņa aizturēšanai robežsargi bija spiesti pielietot dienesta ieroci.

Pirms izdarīt mērķētu šāvienu, aizturot nelegālo imigrantu, kurš organizējis citu cilvēku pārvešanu pāri Latvijas robežai, robežsargi veica vairākus brīdinājuma šāvienus un mēģināja aizturēt viņu arī ar dienesta suņa palīdzību.

Pret aizturētajiem sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 284.panta par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu personu grupā, pēc 285.panta - liela skaita personu nelikumīga pārvietošana pāri valsts robežai - un pēc 270.panta, proti, par pretošanos varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, ja tā piedalās noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu