Recepte atspirdzinošai piektdienai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nedēļas sākumā TVNET piedāvāja video recepti, kā pareizi pagatavot kafiju franču presē. Šodien piedāvājam divas dzirkstošo kafiju receptes. Šie dzērieni būs lieliski piemēroti, ja vēlaties malkot kaut ko atvēsinošu un atspirdzinošu. Dzirkstošā kafija ir alternatīva, ja nevēlaties uzturā lietot pienu.

«Coffee Lab» īpašnieks Kaspars Bērziņš piedāvā divu veidu dzirkstošās kafijas. Vienu ar upeņu sīrupu, kuru papildina tonika rūgtums, un otrā kafijā tiek lietots Sprite.

Recepte ir pavisam vienkārša. Lai pagatavotu dzirkstošo kafiju, trešdaļa glāzes ir jāpiepilda ar ledus gabaliņiem. Nav ieteicams lietot sasmalcinātu ledu, jo tad kafija ātri atūdeņosies, un nebūs vairs baudāma.

Ja vēlaties pagatavot upeņu dzirkstošo kafiju, pēc ledus iebēršanas glāzē ir jāpievieno upeņu sīrups, kā arī toniks. Toniks ir jālej tik daudz, lai atliktu vieta espresso (50 ml). Pēc tonika pievienošanas kafijas pagatavošanu noslēdz ar espresso pievienošanu, un dzēriens ir gatavs baudīšanai. Ja jums nepatīk tonika rūgtums, tad to var aizstāt ar Sprite, un dzērienam būs pavisam cita garšu buķete.

Par šo dzērienu izcelsmes valsti tiek uzskatīta Somija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu