Meksikas zemestrīce: glābj sagruvušā skolā iesprostotu 12 gadus vecu meiteni

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Meksikā glābēji no zemestrīcē sagruvušas pamatskolas ēkas cenšas atbrīvot 12 gadus vecu meiteni, ziņo raidorganizācija CNN. Glābējiem izdevies sarunāties ar gruvešos ierakto pusaudzi un pasniegt viņai ūdeni. Glābšanas darbi skolā turpinās jau vairāk nekā 16 stundas.

Meitene izdzīvoja, jo patvērās zem galda, kad sākās zemestrīce. Medijos par Frīdu dēvētā meitene ir kļuvusi par cerības simbolu, ka varētu izglābt vēl citu drupās iesprostoto cilvēku dzīvības, norāda CNN žurnālists.

Glābēji ar rokām pārvieto koka un betona gabalus. Pagaidām tas netiek darīts mehāniski, lai neapdraudētu meitenes un, iespējams, arī citu izdzīvojušo dzīvības.

Termogrāfiskie dati liecina, ka sagruvušajā skolas ēkā varētu būt vēl divi izdzīvojušie. Jau iepriekš ziņots, ka Enrikes Rebsamena skolā gāja bojā 25 cilvēki - 21 bērns un četri pieaugušie.

Otrdien Meksiku satricināja 7,1 magnitūdas stipra zemestrīce, nodarot nopietnus postījumus 16 skolām Mehiko. Zemestrīce notika īsi pēc pusdienlaika, kad notika mācības.

Zemestrīcē gājuši bojā vairāk nekā 200 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu