No putna lidojuma: līdz Svētā Meinarda salai sausām kājām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No augusta vidus līdz pat septembra beigām interesentiem bija reta iespēja uz Svētā Meinarda salu, kas parasti redzama vien no tāluma Daugavas vidū, doties kājām. Lai arī šobrīd Rīgas hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuvē ūdens līmenis atkal ir atjaunots, piedāvājam aplūkot, kā ceļš uz salu izskatījās no putna lidojuma. Video - Kaspars Nordens.

Ūdens līmenis Daugavā tika pazemināts Rīgas HES Ogres un Ikšķiles aizsargdambju remontu dēļ. Neparasto izdevību uz Svētā Meinarda salu doties kājām šajā laika posmā izmantoja ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet arī cilvēki no visas Latvijas.

Turpmākos 20 gadus ūdens līmeni šajā apkaimē nav plānots samazināt.

Uz Svētā Meinarda salas atrodas Ikšķiles baznīcas drupas, kas uzskatāmas par senākajām mūra drupām Latvijā. Baznīca tika celta 1185. gadā.

Parasti uz salu iespējams nokļūt ar laivu vai pārceltuvi - mūsdienās to iecienījuši jaunie pāri, kuri dodas uz salu, lai uzņemtu kāzu fotogrāfijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu