Madsenam izvirza apsūdzību zviedru žurnālistes nežēlīgajā slepkavībā

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dāņu izgudrotājam Pēteram Madsenam izvirzīta apsūdzība par zviedru žurnālistes Kimas Vallas slepkavību, otrdien paziņoja prokurori Dānijā.

Madsenam izvirzīta apsūdzība par plānotu slepkavību, kā arī līķa sadalīšanu un «īpaši bīstama rakstura seksuālām darbībām», ziņo raidorganizācija CNN.

Prokurors Jākobs Jepsens pieļauj, ka Madsens esot vai nu pārgriezis Vallai rīkli, vai arī nožņaudzis viņu, norāda raidsabiedrība CBS.

Valla 10.augustā kāpa uz dāņu izgudrotāja-amatiera Pētera Madsena paštaisītās zemūdenes klāja, lai viņu intervētu. Pēc tam Valla vairs netika redzēta dzīva.

Nākamajā dienā zemūdene mīklainos apstākļos nogrima, un no tās tika izglābts 46 gadus vecais Madsens.

Madsens uzstāj, ka nezinot, kā 30 gadus vecā Valla nomira. Taču pagājušā gada novembrī viņš atzinās Vallas līķa sadalīšanā.

21.augustā Kopenhāgenas piekrastē atrada Vallas torsu bez rokām, kājām un galvas. Oktobrī jūrā tika atrasts maiss ar Vallas galvu un kājām, bet novembra beigās policija atrada arī otru roku. Līdz ar to pēc vairāku mēnešu meklējumiem tika atrastas visas Vallas ķermeņa daļas.

Analizējot Vallas torsu, tajā tika atklātas 14 durtas brūces, daļa no tām dzimumorgānu rajonā. Nav zināms, vai šie ievainojumi radušies pirms vai pēc viņas nāves.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu