Samsung prezentēs ierīci plaušu ārstēšanai un viedas brilles

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Ikgadējā plaša patēriņa elektronikas šova CES laikā Lasvegasā Samsung prezentēs vairākas ierīces, kas izstrādātas kompānijas jauno projektu inkubatorā C-Lab.

Viena no ierīcēm ir inhalatoram līdzīgais GoBreath. Tā ir pārnēsājama ierīce, kas savienojama ar mobilo lietotni un kuras galvenais uzdevums ir palīdzēt plaušām atgūt optimālo tilpumu, piemēram, pēc operācijas, kad procesu var paātrināt ar pareizām elpošanas metodēm. Viena no tādām ir dziļa elpošana, taču pēcoperācijas periodā tā var būt sāpīga. Šeit talkā nāk GoBreath, kas sniedz padomus vingrinājumiem, palīdz sekot līdzi atlabšanas procesam, kā arī informē atbildīgo dakteri par atlabšanas gaitu. Caur ierīcei piesaistītu tīmekļa un mākoņpakalpojumu ārsts var pacientam arīdzan nosūtīt atgādinājumus par nepieciešamību vingrināties.

Bez tā Samsung plāno CES demonstrēt viedbrilles Relúmĭno. To galvenais uzdevums ir palīdzēt cilvēkiem ar redzes traucējumiem, kad viņi lasa vai vēro kādu objektu. Viena no briļļu īpatnībām - tās izmanto viedtālruņa bateriju un procesoru, tādēļ ir īpaši vieglas.

Briļļu darbības princips ir vienkāršs - brillēs iebūvētās kameras fiksēto attēlu apstrādā telefona procesors un to atveido uz ekrāniem briļļu lēcās. Visbeidzot Samsung plāno prezentēt arī pārnēsājamu virzienskaļruni S-Ray.

C-Lab nodaļa tika izveidota 2012.gadā, lai Samsung darbinieki ārpus sava darba laika varētu nodarboties ar dažādiem viņus interesējošiem projektiem. Jāteic gan, ka tie nav oficiāli, tādēļ nav ne mazākās garantijas, ka ierīces reiz nonāks līdz sērijveida ražošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu