Nākamais solis veselības veicināšanā - vingrošana virtuālajā realitātē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Daudzi veco gadu aizvadīja un jauno sagaidīja ar apņemšanos vairāk uzmanības veltīt veselīgam dzīvesveidam un regulāriem vingruma klubu apmeklējumiem.

Kādu laiku sev dotos solījumus turēt izdodas, tomēr cilvēks ir iekārtots tā, ka ar laiku to darīt ir aizvien grūtāk un grūtāk. Tāpēc amerikāņu jaunuzņēmums Black Box VR ar savu izstrādājumu cer solījumu turēšanu atvieglot, vismaz ja runa ir par fiziskām nodarbēm.

Savu ideju un to pavadošos gadžetus Black Box VR prezentēja plaša patēriņa elektronikas šovā CES Lasvegasā. Kompānijas idejas pamatā ir virtuālās realitātes izmantošana, lai mudinātu cilvēku veikt dažādus fiziskus vingrinājumus.

CES kompānija nogādāja virtuālās realitātes ierīces HTC Vive un īpašu iekārtu, kas idejiski līdzinās trenažierim ar fizisku pretestību.

Aidaho štatā bāzētais uzņēmums stāsta, ka savu fizisko formu uzlabot iecerējušie ar HTC Vive un analogu iekārtu starpniecību spers kāju virtuālajā pasaulē, kur viņiem būs jāpilda arvien sarežģītāki un sarežģītāki uzdevumi.

Kā ziņo BBC, tie var būt visdažādākie - sākot ar svaru stieņa spiešanu guļus un beidzot ar lidojošu uguns ložu vai milzīgu putnu atvairīšanu, rokās turot atsvarus.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu